ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΗΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ

     Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' σήμερα το πρωί ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου, στην ιερά νήσο Τήνο, και τέλεσε τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο κεκοιμημένης Μοναχής, η οποία από ηλικίας 11 ετών (1940) επέλεξε την ισάγγελο μοναχική πολιτεία και διακόνησε με αγάπη και αφοσίωση προς τις συμμονάζουσες Αδελφές και εμπεριστάτους κατοίκους των πέριξ της Ι. Μονής χωρίων.

    Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στην κλήση του Κυρίου προς τον Πρωτόκλητο Απόστολο αλλά και προς τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και κάλεσε τους παρισταμένους να προσευχηθούν ώστε η κλήση του Θεού να φωτίζει τις ψυχές νέων ανθρώπων, που θα αναπληρώνουν στα στασίδια των Ι. Μονών τις θέσεις των απερχομένων μοναχών, 

    Ακολούθως, μετέβη στον παλαιό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Ανδρέα, στο χωριό Χατζηράδο, όπου τέλεσε την αρτοκλασία, κήρυξε το θείο λόγο και ευχήθηκε στους εορτάζοντες και το πολυπληθές εκκλησίασμα.

    Εν συνεχεία, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, όπου είχαν συγκεντρωθεί τα παιδιά της Κατηχητικής Ομάδας Γυμνασίου, προς τα οποία απηύθυνε ευχές και πατρικές παραινέσεις και συμβουλές.

   Το απόγευμα, θα επιστρέψει στη Σύρο και θα τελέσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό στο εντός του Μητροπολιτικού Μεγάρου εορτάζον ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλαρέτου και θα απονείμει τις Υποτροφίες του "Αρτεμείου Κοινωφελούς Ιδρύματος".

   Αυριο το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου και θα μεταφερθεί η εφέστιος ιερά εικόνα του Αγίου Φιλαρέτου, κειμήλιο του αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου Φιλαρέτου (Ιωαννίδη), του Βατοπαιδινού (1930-1960)


Εκτύπωση   Email