Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΤΗΝΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε η ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στο χωρίο Κάμπος της ιεράς νήσου Τήνου.

Αφ’ εσπέρας ετελέσθη Μέγας Πολυιερατικός Εσπερινός στον κατάμεστο ιστορικό Ιερό Ναό με τη συμμετοχή όλων των Ιερέων από όλες τις περιφέρειες του νησιού.

Πρό του πέρατος της ιεράς ακολουθίας, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλος Κονταξής ομίλησε διδακτικότατα αναφερόμενος στον βίο της Αγίας Αικατερίνης και το παράδειγμά της στη σημερινή εποχή.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β΄ καθώς και την ιδιαίτερη ποιμαντική φροντίδα του Μητροπολίτου για την ενορία αναφερόμενος στις προσπάθειές του ως Προέδρου της Διοικούσης το Ιερόν Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Επιτροπής, του Αντιπροέδρου και των εντιμοτάτων μελών αυτής για την εκ βάθρων ανακαίνιση του ιστορικού αυτού Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης.

Ακολούθως, ευχαρίστησε τον Εφημέριο Πρωτοπρ. Σπυρίδωνα Κουσουρή και την εκκλησιαστική επιτροπή για την άρτια προετοιμασία της πανηγύρεως, τους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες, τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τήνου για την εξωτερική φωταγώγηση του Ιερού Ναού, καθώς και τους επωνύμους και ανωνύμους δωρητάς που συνέβαλαν στην προετοιμασία της πανηγύρεως. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τους κατοίκους του χωριού Κάμπου αλλά και τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Σούπερ Μάρκετ Νεωρίου κ. Μάρκο Βουτσίνο δια την προσφορά του.

Την κυριώνυμο ημέρα ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προ του πέρατος της οποίας ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Σέττας εκήρυξε τον Θείον Λόγον.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη παραδοσιακή τράπεζα.


Εκτύπωση   Email