ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ "ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ¨, ΣΤΗΝ ΚΙΜΩΛΟ

      Της Θείας Ιερουργίας, που τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό της Παναγίας "του Οικονόμου", ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με τη συμμετοχή και των μαθητών του Γυμνασίου, του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Κιμώλου, συνοδευομένων από τους Δασκάλους και Καθηγητές τους, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε, συνεχάρη και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο.

    Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ χειροθέτησε Πνευματικό τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου, Πρωτοπρ. Δημ. Βεντούρη.

    Ακολούθως, στο λιμάνι της Ψάθης έλαβε χώρα ο εγκαινιασμός του φιλοτεχνηθέντος, δαπάναις του Πρωτοπρ. Κωνστ. Βαστάκη και ευσεβών Κιμωλίων, μαρμαρογλύπτου Προσκυνηταρίου της Οσίας Μεθοδίας της Κιμωλίας.

    Στην ομιλία του, κατά την τελετή, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "Η Οσία, ως καλή οικοδέσποινα της Κιμώλου, θα υποδέχεται από σήμερα και θα καλωσορίζει τους προσκυνητές και τους παραθεριστές του νησιού, υπενθυμίζοντας ότι μόνο με την άσκηση, την προσευχή και την υπομονή ο άνθρωπος μπορεί να ανεβεί προς το Θεό."      

      Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναχώρησε για τη Σύρο.


Εκτύπωση   Email