"ΕΣΥ του ανέργου η Εκκλησία"

Το πρώτο πολύτιμο φορτίο παραδώθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου και μέσω αυτής στο "Βαρδάκειο και Πρώϊο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου" και στην Κοινωνική Φαρμακαποθήκη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.Λίγες μέρες αργότερα έφθασε φαρμακευτικό υλικό στα Κέντρα Υγείας Μυκόνου, Κιμώλου και Σερίφου.

Μάλιστα στις 21 Νοεμβρίου ο μητροπολίτης κ. Δωρόθεος ανάλαβε πρωτοβουλία και έστειλε επιστολή στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου κ. Δημήτρη Τσιγκρή με την οποία του ζήτησε να υποβάλλει κατάλογο με επιμερισμένες τις ανάγκες κάθε Κέντρου Υγείας ή Ιατρείου, ώστε να ενημερώσει την "Αποστολή" της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και να σταλεί  επιπλέον φαρμακευτικό υλικό.

Η προσέλευση ανασφάλιστων πολιτών ενηλίκων και παιδιών είναι ήδη μεγάλη. Φυσικά πρόσβαση σε δωρεάν φάρμακα έχουν και ηλικιωμένοι των οποίων η σύνταξη είναι πενιχρή.

Εκείνο που σε πολλούς είναι άγνωστο, είναι ότι με πρωτοβουλία του ο μητροπολίτης κ. Δωρόθεος διέθεσε χρηματικό ποσό από λογαριαμό της μισθοδοσίας του για την αγορά επιπλέον φαρμάκων (το κόστος των οποίων είναι μεγάλο) σε τρεις καρκινοπαθείς συμπολίτες του ενώ προς την κατεύθυνση αυτή  δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν ελάχιστοι επιχειρηματίες και κάποιοι ευκατάστατοι Κυκλαδίτες. "Τα κενά της Πολιτείας καλύπτει με τις όποιες δυνάμεις της η τοπική εκκλησία...Δεν μπορούμε να αφήνουμε χωρίς φάρμακα και τρόφιμα ανθρώπους που έχουν ανάγκη", τόνισε στην "Espresso" κληρικός της μητρόπολης Σύρου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στη Μητρόπολη Σύρου εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα "Είμαστε μια οικογένεια" το οποίο περιλαμβάνει την τακτική μηνιαία διανομή πακέτων με τρόφιμα και άλλα χρειώδη σε οικονομικά αδύναμους Κυκλαδίτες, με βάση καταλόγους, που έχουν συντάξουν οι εφημέριοι, αλλά και τοπικοί Σύλλογοι."


Εκτύπωση   Email