ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

   Γνώρισες πολλές ευλογίες στη ζωή σου και πρέπει γι' αυτό να είσαι ευγνώμων προς το Θεό! Επειδή, όμως, ο Θεός είναι απαθής, την ευγνωμωσύνη σου αυτή πρέπει να την δείξεις με την καλή διακονία σου και την  καλλίκαρπη πορεία σου στην Εκκλησία...”

     Συνεχάρη, επίσης, τον Πνευματικό Πατέρα του νέου Διακόνου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ αν είναι δύσκολο είναι να ανατρέφει κανείς κατά σάρκα παιδιά, είναι ακόμη πιο δύσκολο να ανατρέφει κατά πνεύμα παιδιά, σμελεύοντας την ψυχή τους με διάκριση και αγάπη, ώστε να παραμένουν αλώβητα από το πνεύμα του κποσμου και ανεπηρέαστα από τις Σειρήνες της εποχής....”

     Τέλος, ευχαρίστησε την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγιας Τριάδος, από την κυψέλη της οποίας προέρχεται η νέα Διακόνισσα, τους παραστάντες ιερείς και το Λαό για την πάνδημη παρουσία του, τον οποίο και κάλεσε να στηρίζει και να περιβάλλει με αγάπη το νέο Διάκονο.

     Μετά το πέρας της τελετής, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χριστουπόλεως κ. Πέτρο στην οικία των οικογενών του, οι οποίοι τον φιλοξενούν.

     Το απόγευμα, θα πλεύσει προς Πειραιά και αύριο θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού, Λόφου Σκουζέ, επί τη ετησία εορτή της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου.

Εκτύπωση