Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΡΗΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑ ΜΑΝΟΥΗΛ, ΤΟΝ ΕΚ ΣΦΑΚΙΩΝ

     Προ της εξόδου της αγίας Εικόνας, διά χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου, εχειροθετήθη Αναγνώστης ο πρωτότοκος υιός του Πρωθιερέως του Μητροπολιτικού Ναού, Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού, διακρινόμενος για το εκκλησιαστικό του ήθος και την αγάπη του προς την Εκκλησία και τη διακονία Της.

     Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' συνεχάρη τον Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό για την αρίστη διοργάνωση όλης της Λειτουργικής αυτής Εκδηλώσεως, την οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, «διέκρινε αυτοκρατορική λαμπρότητα, όπως αξίζει στον πολιτισμό και την ιστορία της Μύκονου»

     Επακολούθησε πάνδημη λιτανεία της ιεράς Εικόνος του Αγίου Μανουήλ, την οποία λάμπρυνε με την παρουσία της η Φιλαρμονική του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., η οποία αφίχθηκε από την Τήνο το πρωί.

     Στις Λειτουργικές και εορτστικές Εκδηλώσεις παρέστησαν πλήθος Μυκονίων πιστὼν, ο Δήμαρχος Μυκονίων,ο Διοικητής της 6ης ΜΣΕΠ, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και φορέων, Εκπαιδευτικοί και μαθητές με παραδοσιακές στολές, επί των ώμων των οποίων και ελιτανεύθη η ιερά Εικόνα του Αγίου.

     Το τοπικό κανάλι Mykonos Channel μετέδωσε μέσω διαδικτύου σε όλο τον κόσμο την Θεία Λειτουργία.


Εκτύπωση   Email