ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΙΔ' ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.

     Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος που φιλοξένησε το Συμπόσιο, προσεφώνησαν τους Συνέδρους. Τίμησαν με την παρουσία τους και οι Σεβ. Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων, Αιτωλίας κ. Κοσμάς, Θηβών κ. Γεώργιος και Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος.

     Πραγματοποιήθηκαν έξι συνεδρίες στις οποίες έγκριτοι ομιλήτες κάλυψαν θέματα όπως: «Το βιβλικο υπόβαθρο της Λειτουργικής Τέχνης», «Η Ναοδομία», «Υμνολογικός Λόγος και Βυζαντινή Μουσική», εισηγήσεις για τα εν χρήσει Λειτουργικά βιβλία, «Ο φωτισμός του Χριστιανικού Ναού», «Ο εικονογραφικός κύκλος του Ναού», «Υφαντουργία και μικροκεντητική», «Τα άμφια(Ιστορία και Θεολογία)», «Τα ιερά σκεύη».

     Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου, πολιούχου Πατρών όπου οι σύνεδροι είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν την Κάρα του Αγίου, τον τάφο του και τον Σταυρό του μαρτυρίου του.

     Την Ιερά μας Μητρόπολη εκπροσώπησαν, κατόπιν σχετικού εγγράφου του Σεβασμιωτάτου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός και ο Πρωτοψάλτης του Πανιέρου Ναού της Μεγαλόχαρης κ. Στυλ. Κοντακιώτης.


Εκτύπωση   Email