ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΜΑΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β’ ΕΤΕΛΕΣΘΗ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ.

     Συλλειτούργησαν ο π. Ιερώνυμος και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβυτερος κ. Εμμανουήλ Πουλάκης, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών καί Αιγίνης, ο οποίος συνόδευε στην προσκυνηματική της επίσκεψη στην Ιερά Νήσο Τήνο και το Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας, τη Γερόντισσα Θεοδοσία, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος (Αγίου Νεκταρίου) Αιγίνης. Στο κήρυγμά του τήν κυριώνυμο ημέρα, ο π. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο πώς η Χάρις του Κυρίου γνωρίζει και μετατρέπει τα γεγονότα της ανθρώπινης ζωής, της ιστορίας και του κόσμου, από πικρά, δυσβάσταχτα και καταστρεπτικά σε όμορφα, ωφέλιμα και καρποφόρα, όπως ακριβώς μετέτρεψε το Ξύλο του Σταυρού από όργανο θανάτου σε σύμβολο ζωής, από χαρακτηριστικό ατιμίας σε σημείο δόξης, από δηλωτικό κατάρας σε πηγή ευλογίας. Επίσης, μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του Σεπτού Ποιμενάρχου της Ιεράς Νήσου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου καί Μυκόνου κ. Δωροθέου Β΄, ενώ και εξέφρασε τις υικές του ευχαριστίες για την τιμή της προσκλήσεως σε μια τέτοια περίλαμπρη ημέρα στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης. Επίσης ευχαρίστησε τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Γεώργιο Φανερό, Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, για την πολυσχιδή φροντίδα του και την άρτια οργάνωση του Λειτουργικού Προγράμματος. Τέλος, με επαινετικά λόγια αναφέρθηκε στην οικογένεια Γεωργίου Αναστασίου, η οποία προσέφερε τον ευμεγέθη Σταυρό ο οποίος λιτανεύτηκε επί της κεφαλής του Ιερέως κατά την τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, καθώς επίσης και στον Ιερολογιώτατο Διάκονο π. Επιφάνιο Αρβανίτη, Αρχιδιάκονο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, ο οποίος είχε την επίβλεψη της καλλιτεχνικής κατασκευής του πρωτότυπου αυτού Ιερού Σκεύους. Παρευρέθησαν ο Αντιπρόεδρος και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ. Στό τέλος διενεμήθησαν από τους Ιερείς κλώνοι βασιλικού στους πιστούς που ασπάζονταν τον Τίμιο Σταυρό.

     Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου, καθώς πλήθη προσκυνητών έχουν προσέλθει στην Ιερά Νήσο για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Ευαγγελιστρίας, ενώ χαρακτηριστική ήταν η παρουσία της διευθύντριας, των μαθητών και των καθηγητών του Γυμνασίου Τήνου. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η απόλυτη τάξη και ευπρέπεια στο Ναό καθ’ όλη τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών, τη Θεία Κοινωνία και τη διανομή του βασιλικού. Στις Ακολουθίες τους υμνους απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Στυλιανού Κοντακιώτη.

Φωτογραφίες: Λουκάς Τριανταφυλλόπουλος


Εκτύπωση   Email