ΠΑΝΔΗΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΜΕΘΟΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος   ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Δωρόθεο για την αποδοχή του αιτήματός του, τονίζοντας ότι, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, η παρουσία των Αγίων στη ζωή μας, και διά των ιερών τους λειψάνων, αποτελεί πηγή ευλογίας και ελπίδας, και σημείωσε ότι η έλευση της τιμίας Κάρας της Οσίας Μεθοδίας στη Λαμία αποτέλεσε, εκτός των άλλων, και «αφορμή συνάξεως Κυκλαδιτών Ιεραρχών».

     Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος στην αντιφώνησή του, αναφέρθηκε στην πολυετή εύορκο, ευδόκιμο, καρποφόρο και υποδειγματική διακονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου και ως Ιεροκήρυκος του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και ως Ιεράρχου της Εκκλησίας της Ελλάδος. «Κατά ταύτα», προέσθεσε, "δεν ήτο δυνατόν να μην ικανοποιηθεί το αίτημά του, δεδομένου, μάλιστα ότι έτσι η ευλογία της Οσίας  Μεθοδίας απλώνεται σε όλη την Ελλάδα και γίνεται γνωστή στους πιστούς η Κιμωλία Αγία."

      Τέλος, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο κ. Νικόλαο, τον περί αυτόν ιερό Κλήρο, τα Μοναχικά Τάγματα και τον πιστό λαό να έχουν υγεία και κάθε ευλογία.

     Ακολούθως, τελέσθηκε ο Μέγας Εόρτιος Τριασαρχιερατικός Εσπερινός της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, κατά τον οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄.

φωτογράφος : Ιερολ. Ιεροδ. Αλέξιος Παπαδόπουλος 


Εκτύπωση   Email