Δελτίο Τύπου 5ης Δεκεμβρίου 2011

Το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, χοροστάτησε και κήρυξε το θείο Λόγο κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας, στο Κίνι.

Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, το πρωί, ἐπλευσε με ταχύπλοο σκάφος στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ και ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στη θέση «Σμόλοβο».

Τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, θα χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον ιστορικό Ι.Ναό του Αγίου Νικολάου «των πτωχών», στην Άνω Σύρο, στον οποίο οι γυναίκες των Ναυτικών τελούν την ετήσια πανήγυρή τους.

Το εσπέρας, θα προεξάρχει, με τη συμμετοχή σύμπαντος του ιερού Κλήρου της Σύρου, κατά τον Μέγα Εόρτιο Εσπερινό στον περικαλή και περίλαμπρο Ι. Ναό του Πολιούχου και Εφόρου Σύρου Αγίου Νικολάου

Την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, θα ιερουργήσει στον ως άνω Ιερό Ναό και εν συνεχεία θα προστεί της πανδήμου Λιτανείας της Θαυματουργού Εικόνος και του ιερού αποτμήματος εκ των τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νικολάου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα παραστεί στην Πνευματική Μουσική Εκδήλωση, που θα λάβει χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Σύρου Φιλαρέτου (Ιωαννίδη) με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εκδημία του.

Την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, θα πλεύσει προς τη ΜΥΚΟΝΟ και το απόγευμα θα χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παταπίου, τον οποίο ιδιαιτέρως ευλαβούνται οι Μυκόνιοι, στην περιοχή Άνω Μεράς.

Την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, το πρωί θα ιερουργήσει στον ως άνω Ιερό Ναό και το απόγευμα θα μεταβεί στην ΑΘΗΝΑ.

Το εσπέρας της ίδιας μέρας θα λάβει μέρος σε συνεδρίαση της Συνοδικής Επιτροπής επί του Τύπου.

Την Κυριακή, 11, Δεκεμβρίου, το πρωί, θα ιερουργήσει, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και θα τελέσει ετήσιο μνημόσυνο προσφιλούς παλαιού του συνεργάτη στα Συνοδικά Γραφεία.

Εν συνεχεία, θα μεταβεί στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση, όπου θα τελέσει την Αρτοκλασία επι τη εορτή του Συνδέσμου Συριανών, προς τους οποίους και θα απευθύνει τις ευχές του.

Εκτύπωση   Email