Δελτίο Τύπου 28ης Νοεμβρίου 2011

Ακολούθως, μετέβη στον ΠΕΙΡΑΙΑ, όπου έλαβε μέρος στην υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνδρου και μεταφέρθηκαν, συνοδευόμενα από τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Αρχιμ. Δωρόθεο Θέμελη, στον ομώνυμο Ι. Ναό του Πειραιά, προς ευλογία, αγιασμό και ενίσχυση των πιστών.

Την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, ιερούργησε στον Ι. Ναό του Αγίου Αιμιλιανού Λόφου Σκουζέ, στην ΑΘΗΝΑ, επί τη εορτή της Αδελφότητος Ανωμεριτών, από την ιδιαίτερη πατρίδα του Άνω Μερά Μυκόνου, και στη συνέχεια παρέστη στην επετειακή Εκδήλωση, που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ανωμεριτών για τη συμπλήρωση 80 ετών από την ίδρυσή του και 10 ετών από την εκλογή και εγκατάσταση του Σεβασμιωτάτου στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου.

Το εσπέρας της ίδιας μέρας, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, θα πλεύσει στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ.

Την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, στην περιοχή Χατζηράδου.

Το μεσημέρι   θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και το απόγευμα θα χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στο εορτάζον Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλαρέτου, εντός του Μητροπολιτικού Μεγάρου, μετά το πέρας του οποίου θα επιδώσει σε φοιτητές τις υποτροφίες του «Αρτέμειου Ιδρύματος», του οποίου είναι Πρόεδρος.

Την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στο ως άνω ι. Παρεκκλήσιο.

Το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, θα χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στην εορτάζουσα Ιερά ΜοΝή Αγίας Βαρβάρας, στο Κίνι.

Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στο Καθολικό της ως άνω Ιεράς Μονής.

Εκτύπωση