Δελτίο Τύπου 21ης Νοεμβρίου 201

Το μεσημέρι μετέβη αεροπορικώς στη ΜΗΛΟ και εν συνεχεία ακτοπλοϊκώς στην ΚΙΜΩΛΟ, και το απόγευμα τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Οδηγητρίας, Πολιούχου της νήσου Κιμώλου και ακολούθως προέστη της λιτανείας της ιεράς Εικόνος της Παναγίας.

Προ του πέρατος του Εσπερινού, εχειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου, αναγνωρίζοντας την καλλίκαρπη, πολύπλευρη και μετά συνέσεως ποιμαντική διακονία του στο μικρό νησί της Κιμώλου.

Τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου, το πρωί, ιερούργησε στον ως άνω Ιερό Ναό και εκήρυξε το θείο Λόγο, απευθυνόμενος κυρίως προς τους παρισταμένους μαθητές όλων των Σχολείων του νησιού.

Εν συνεχεία, θα πλεύσει προς ΜΗΛΟ, και θα τελέσει τον Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πλακών.

Την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, θα επανακάμψει στην ΑΘΗΝΑ και το απόγευμα θα παρακολουθήσει Εκδήλωση στο Μουσείο Νέου Ελληνισμού.

Την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, το απόγευμα, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα, θα συμμετάσχει στον Τρισαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι. Ναό Αγίας Αικατερίνης Ιλίου.

Την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, το πρωί, θα προστεί της Πανηγυρικής Τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον ως άνω Ιερό Ναό και θα κηρύξει το θείο Λόγο.

Ακολούθως, θα μεταβεί στον ΠΕΙΡΑΙΑ, όπου θα λάβει μέρος στην υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνδρου και θα μεταφερθούν, συνοδευόμενα από τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Αρχιμ. Δωρόθεο Θέμελη στον ομώνυμο Ι. Ναό του Πειραιά, προς ευλογία, αγιασμό και ενίσχυση των πιστών.

Την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό του Αγίου Αιμιλιανού Λόφου Σκουζέ, στην ΑΘΗΝΑ, επί τη εορτή της Αδελφότητος Ανωμεριτών, από την ιδιαίτερη πατρίδα του Άνω Μερά Μυκόνου, και στη συνέχεια θα παραστεί στην επετειακή Εκδήλωση, που διοργανώνει η Αδελφότητα Ανωμεριτών για τη συμπλήρωση 80 ετών από την ίδρυσή του και 10 ετών από την εκλογή και εγκατάσταση του Σεβασμιωτάτου στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου.


Εκτύπωση   Email