Δελτίο Τύπου 7ης Νοεμβρίου 2011

Το βράδυ της ίδιας μέρας, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, ιερούργησε κατά την Αγρυπνία, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χαλανδρίου, επί τη μνήμη της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου.

Την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, το απόγευμα, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, έπλευσε προς ιερά νήσο Τήνο και προήδρευσε Συνεδριάσεως της Διοικούσας το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής.

Αργά το βράδυ, έπλευσε προς ΜΥΚΟΝΟ.

Την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, το πρωί, ιερούργησε στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Ελένης (παλαιά Μητρόπολη), στο Κάστρο της Μυκόνου, και τέλεσε την Χειροτονία Διακόνου σε Πρεσβύτερο.

Το απόγευμα, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και το εσπέρας παρέστη στην άκρως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ομιλία της Δρος Αθανασίας Δημ. Χάλαρη, Λέκτορος Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Manchester & Μεταδιδακτορικής Ερευνήτριας Κοινωνιολογίας στο Ερευνητικό Κέντρο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του   London School of Economics, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, με θέμα: «Η αλλαγή της Ελληνικής Κοινωνίας και η συμβολή της νεότερης γενιάς σ’ αυτήν», και την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, νωρίς το πρωί, έπλευσε προς τη ΣΕΡΙΦΟ και άμα τη αφίξει του θα επισκεφθεί τα Σχολεία του νησιού και θα μιλήσει προς τους μαθητές .

Το απόγευμα, θα τελέσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό στην εορτάζουσα Ιερά Μονή του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ.

Την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου, νωρίς το πρωί, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και θα ιερουργήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην περιοχή «Ξηρόκαμπος».

Το μεσημέρι, θα πλεύσει προς ιερά νήσο ΤΗΝΟ και νωρίς το απόγευμα θα τελέσει τον Αγιασμό επί τη ενάρξει των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής, πόλεως Τήνου.

Ακολούθως, θα χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στο εορτάζον ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, στην περιοχή «Καρδιανή».

Την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στο πανηγυρίζον Μοναστηριακὀ Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, παρά τη Ιερά Μονή Κεχροβουνίου.

Το μεσημέρι, θα μεταβεί στην ΑΘΗΝΑ.

Την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου, θα μεταβεί στη ΧΙΟ, προκειμένου να συμμετάσχει στην ενθρόνιση του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου.

Την Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου, το πρωί, θα συνιερουργήσει μετ’ άλλων Αρχιερέων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και στη συνέχεια θα επανακάμψει στην ΑΘΗΝΑ.

Το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, το απόγευμα, θα μεταβεί στη ΧΑΛΚΙΔΑ, προκειμένου να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ανταποδίδοντας ανάλογη επίσκεψή του στη Σύρο.

Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, το πρωί, θα συνιερουργήσει μετ’ άλλων Αρχιερέων στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, και θα ευχηθεί στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, μέσω ΑΘΗΝΩΝ και ΡΑΦΗΝΑΣ, θα πλεύσει στην ΑΝΔΡΟ, προκειμένου να τελέσει την εορτή του Αγίου Φιλίππου στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Μπατσίου.


Εκτύπωση   Email