Δελτίο Τύπου 24ης Οκτωβρίου 2011

Ακολούθως τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου.

Την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, το πρωί, ιερούργησε στον   Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αρτεμίου.

Το εσπέρας της Παρασκευής, 21 Οκτωβρίου, μετέβη αεροπορικώς στην ΑΘΗΝΑ.

Το πρωί του Σαββάτου, 22 Οκτωβρίου, μετέβη στη ΧΑΛΚΙΔΑ, τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο κεκοιμημένου ιερέως.

Την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου, συνιερούργησε στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Νικολάου και Γλυφάδας κ. Παύλου και παρέστη στο τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της κεκοιμημένης αδελφής του Σεβασμιωτάτου Φθιώτιδος.

Τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, το απόγευμα, θα μεταβεί αεροπορικώς στη ΜΥΚΟΝΟ.

Την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στην περιοχή «Μαού».

Το μεσημέρι, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και το απόγευμα, στον εορτάζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, εγερθέντος στο σημείο ευρέσεως θαυματουργού Εικόνας του (25.05.1936), θα υποδεχθεί, κομισθησόμενο εξ Αθηνών, ιερό λείψανο (παλάμη) της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας και εν συνεχεία θα χοροστατήσει κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό.

Την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου και θα προστεί της λιτανείας της εικόνας του Αγίου και του λειψάνου της Αγίας Αναστασίας, το οποίο θα εκτεθεί σε προσκύνημα, μέχρι την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, από τον οποίο έχει εκδοθεί Πρόγραμμα τελέσεως ιερών Ακολουθιών κατά το διάστημα αυτό.

Την Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου, θα προστεί της Δοξολογίας επι τη εθνική Επετείω στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει την καθιερωμένη Παρέλαση στην ιστορική Πλατεία Μιαούλη.

Την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, θα μεταβεί στην ΑΘΗΝΑ, για υπηρεσιακούς λόγους, ως εκ της ιδιότητός του τού Προέδρου του Δ.Σ. της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης».


Εκτύπωση   Email