Την Τετάρτη, 3 Αυγούστου, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και το απόγευμα τέλεσε τα Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος, με τη συνέργεια του «Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου» Περεκκλησίου της Παναγίας της Οδηγητρίας, στην περιοχή «Πότισμα», Άνω Μάννα, παρουσία πλήθους πιστών.

Την Παρασκευή, 5 Αυγούστου, το απόγευμα, εχοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα καί κατάμεστο από πιστούς και επισκέπτες της Σύρου ιστορικό Ι.Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, και στη συνέχεια προέστη της Λιτανείας της ιεράς Εικόνος της Μεταμορφώσεως, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου και οι τα πρώτα φέροντες στην πόλη και το νησί.

Το Σάββατο, 6 Αυγούστου, το πρωί ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε εν πληθούση Εκκλησία στον ως άνω Ι.Μητροπολιτικό Ναό και το απόγευμα έπλευσε προς ΠΕΙΡΑΙΑ.

Την Κυριακή, 7 Αυγούστου, αδεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, συνιερούγησε μετ’ άλλων Αρχιερέων στο Καθολικό της ιστορικής Μονής Αγίας Λαύρας, στα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, όπου τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του κεκοιμημένου Ηγουμένου της.

Τη Δευτέρα, 8 Αυγούστου, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ

Την Τρίτη, 9 Αυγούστου, το βράδυ θα πλεύσει προς ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Τετάρτη, 10 Αυγούστου, θα μεταβεί αεροπορικώς στην ΚΕΡΚΥΡΑ, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, προκειμένου να λάβει μέρος, μετ’ άλλων Αρχιερέων στις εορταστικές και λειτουργικές εκδηλώσεις επί τη αναμνήσει του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος.

Την Πέμπτη, 11 Αυγούστου, το πρωί, θα συνιερουργήσει μετ’ άλλων Αρχιερέων στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και στη συνέχεια θα συμμετάσχει της λιτανείας του τιμίου λειψάνου του Αγίου.

Το εσπέρας, θα μεταβεί στην ΑΘΗΝΑ.

Την Παρασκευή, 12 Αυγούστου, θα πλεύσει στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ, και θα τελέσει στον αύλιο χώρο του Πανίερου Ναού της Ευαγγελιστρίας  τήν τελευταία παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία, κατά την λειτουργική παράδοση του Ιερού Ιδρύματος, τελείται υπαιθρίως προ του ιερού Ναού της Ευρέσεως.

Το Σάββατο, 13 Αυγούστου,το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ερμουπόλεως και θα προβεί στην σε Πρεσβύτερο Χειροτονία Διακόνου.

Ακολούθως, θα πλεύσει στη ΜΥΚΟΝΟ, και το απόγευμα θα παραστεί στα Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας, με τίτλο «ΦΩΤΑ ΠΟΡΕΙΑΣ», που διοργανώνει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου, στο Κέντρο Πνευματικής Οικοδομής της πόλης,  αφιερωμένη στη δεκαετή ποιμαντορία του.

Την Κυριακή, 14 Αυγούστου,το πρωί, στον Ι. Ναό Παναχράντου θα τελέσει ιερό Μνημόσυνο, επί τη συμπληρώσει δεκαετίας από της εις Κύριον εκδημίας του Μακαριστού Προκατόχου του Δωροθέου Α΄(Στέκα), του Μυκονίου.

Εν συνεχεία, θα μεταβεί στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ,   θα προεξάρχει του Πανηγυρικού Πολυαρχιερατικού Εσπερινού στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, στον οποίο θα λάβουν μέρος, προσκληθέντες προς τούτο από την Διοικούσα το ΠΙΙΕΤ Επιτροπή, και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Άρτης κ. Ιγνάτιος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Κηφισίας κ. Κύριλλος και Ιλίου κ. Αθηναγόρας

Τη Δευτέρα, 15 Αυγούστου, θα συνιερουργήσει μετά των ως άνω Αρχιερέων στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας κατά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια θα προστεί της και πανδήμου λιτανείας της θαυματουργού Εικόνας της Μεγαλόχαρης.

 


Εκτύπωση   Email