Το εσπέρας της ίδιας μέρας, τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Παλαιοπόλεως

Την Κυριακή, 17 Ιουλίου, το πρωί ιερούργησε στην  Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας,  μετέβη στην Ι. Μονή Τρομαρχίων, και επιθεώρησε την ολοκλήρωση των εργασιών για τη διαμόρφωση, στις εγκαταστάσεις της, μικρού Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά εφέτος τον Αύγουστο.

Το απόγευμα,  μετέβη στην Ι. Μονή Παναχράντου και τέλεσε τα Θυρανοίξια του ι. Παρεκκλησίου των Τριών Ιεραρχών.

Τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, το πρωί, ιερούργησε στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου - Προφήτου Ηλιού Μπαλέων, στην περιοχή Άρνης, ο οποίος βρίσκεται επί αιωρουμένου βράχου, που συνιστά γεωλογικό φαινόμενο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας,  παρέστη σε Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Άνδρου, που πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Γαυρίου.

Το εσπέρας, επανέκαμψε στην ΑΘΗΝΑ.

Την Τρίτη, 19 Ιουλίου, το πρωί, θα μεταβεί αεροπορικώς στη ΧΙΟ, προκειμένου να λάβει μέρος στην Εξόδιο Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κυρού Διονυσίου.

Το μεσημέρι, θα μεταβεί αεροπορικώς, μέσω ΑΘΗΝΩΝ, στη ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας κ. Επιφανίου,  και το απόγευμα θα συγχοροστατήσει κατά τον Εόρτιο Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού.

Την Τετάρτη, 20 Ιουλίου, θα συνιερουργήσει μετά του επιχωρίου Επισκόπου κατά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην ως άνω Ιερά Μονή και το βράδυ θα επανακάμψει αεροπορικώς στην ΑΘΗΝΑ.

Την Πέμπτη, 21 Ιουλίου, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την Παρασκευή, 22 Ιουλίου, θα πλεύσει στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ, όπου και θα υποδεχθεί τους αφιχθησομένους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμονα, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Πατρών κ. Χρυσόστομο και Κορίνθου κ. Διονύσιο, οι οποίοι προσεκλήθησαν από το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. προκειμένου να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 189η επέτειο του Οράματος της Οσίας Πελαγίας.

Το εσπέρας,  στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας θα τελεσθεί Πολυαρχιερατικός Εόρτιος Εσπερινός.

Το Σάββατο, 23 Ιουλίου, η αγία Εικόνα της Μεγαλόχαρης θα μεταφερθεί λιτανευτικώς στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, στο Καθολικό της οποίας θα τελεσθεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Την Κυριακή, 24 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας.

Το απόγευμα, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Εκτύπωση   Email