Την Παρασκευή, 24 Ιουνίου, το πρωί, έπλευσε στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ και προέστη της Ἐξοδίου Ακολουθίας αποβιώσαντος Τηνίου νέου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και τέλεσε τα εγκαίνια της ανακαινισθείσης Ενοριακής Αίθουσας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, παρουσία πλήθους Ενοριτών. Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και την Εκκλησιαστική Επιτροπή για το επιτελούμενο Ενοριακό έργο.

Το Σάββατο, 25 Ιουνίου,  έπλευσε προς ΜΥΚΟΝΟ.

Την Κυριακή, 26 Ιουνίου, το πρωί, ιερούργησε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, επί τη μνήμη του Αγίου Σαμψών του Ξενοδόχου, Προστάτου των Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Μυκόνου, εορτή, η οποία καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Εφημερίου του Ναού.

Ακολούθως, τέλεσε τεσσαρακονθήμερο Μνήμοσυνο Μυκονίας στον Ι. Ναό Παναχράντου.

Τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου, μετέβη στην ΑΝΔΡΟ, όπου συναντήθηκε με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεο, πραγματοποιούντα προσκυνηματική επίσκεψη στο νησί, με τον οποίο συνέπλευσαν προς ΡΑΦΗΝΑ.

Την Τρίτη, 28 Ιουνίου,  το απόγευμα, θα χοροστατήσει, εκπροσωπών την Ιερά Σύνοδο, κατά  τον Πανηγυρικό  Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι. Ναό του Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος Αγίου Αποστόλου Παύλου, επί της οδού Ψαρών ΑΘΗΝΩΝ.

Την Τετάρτη, 29 Ιουνίου,  θα μεταβεί στην ΚΟΡΙΝΘΟ, όπου θα συνιερουργήσει μετ’ άλλων Αρχιερέων κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα παραστεί, ως Μέλος της Ιεράς Συνόδου, στον Πανηγυρικό Εσπερινό επί του λόφου της  Πνύκας, που τελείται κατ’ έτος, σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους.

Την Πέμπτη, 30 Ιουνίου, το πρωί θα λάβει μέρος, μετ’ άλλων Αρχιερέων και ειδικών επιστημόνων, σε συνεδρίαση για την Ανώτατη Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, που συγκάλεσε το Υπουργείο Παιδείας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα μεταβεί αεροπορικώς στη ΜΥΚΟΝΟ.

Την Παρασκευή, 1η Ιουλίου, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό της Αχειροποιήτου Παραπορτιανής.

Εν συνεχεία, θα πλεύσει προς ιερά νήσο ΤΗΝΟ, όπου θα προεδρεύσει σε Συνεδρίαση της Διοικούσας το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Επιτροπής, το απόγευμα θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και αργά το βράδυ θα πλεύσει προς ΠΕΙΡΑΙΑ.

Το Σάββατο, 2 Ιουλίου, θα μεταβεί στην ιερά νήσο ΜΗΛΟ για ποιμαντικούς λόγους.

Την Κυριακή, 3 Ιουλίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριοβασάλου και το απόγευμα θα επανακάμψει στην ΑΘΗΝΑ.

Εκτύπωση   Email