Την Πέμπτη της Αναλήψεως, 2 Ιουνίου, τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Μ. Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, κατά την οποία προεξήρχε και κήρυξε το θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Χρυσοπηγής, και αναπεμφθηκε ενώπιον της Θαυματουργού Εικόνος ειδική δέηση υπέρ των διαγωνιζομένων μαθητών και μαθητριών.

Την Παρασκευή, 3 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου, το πρωί, συνόδευσε τους αφιχθέντας στη Σύρο για την εορτή του Αγίου Δωροθέου Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς στο προσκύνημά τους στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ΤΗΝΟΥ, όπου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος και ομίλησε, τελέσθηκε  Δοξολογική Δέηση, στην οποία παρέστησαν άπαντες οι Κληρικοί της νήσου, ο Δήμαρχος Τήνου, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλο, Εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.

Το απόγευμα, τελέσθηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου, ο οποίος τιμάται ιδιαιτέρως στην Ερμούπολη, κατά τον οποίο προεξήρχε και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Την Κυριακή, 5 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Σύρου Αγίου Νικολάου τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος και εκήρυξε το θείο λόγο, Σερρών κ. Θεολόγου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ. Θεοδώρου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Λευκάδος κ. Θεοφίλου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου και Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου. Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο ι. Κλήρος της Σύρου και Κληρικοί από τα νησιά της Μητροπόλεως, αλλά και από την Αθήνα, που είχαν αφιχθεί στη Σύρο για το σκοπό αυτό, εκπρόσωπος του Επισκόπου ΡΚαθολικών, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Ρήγας, οι Βουλευτές Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης και Γ. Παπαμανώλης, ο Χωρικός Περιφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Πουσαιος, ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμουπόλεως κ. Ιω. Δεκαβάλλας, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας, Εκπρόσωποι των Αρχών της νήσου, των Σ. Ασφαλείας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού της Μητροπόλεως και μέλη των Κατηχητικών Σχολείων της Σύρου, τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως, μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και πλήθος πιστών, που ευχήθηκε στον άγοντα τα Ονοματήριά του Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο.

Τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου, το πρωί, συμπροσευχήθηκε κατά τη Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας Κινίου, επί τη λήξη της εφετινής περιόδου των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής Σύρου, κατά την οποία η Υπεύθυνη των Κύκλων, κα Αλεξάνδρα Φετουρή ομίλησε, ευχαριστώντας το Σεβασμιώτατο για τη στήριξή του στην ιεραποστολική αυτή προσπάθεια. Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την κα Φετουρή για την ακάματο δραστηριότητά της, καθώς και τους παρισταμένους πολυπληθείς ακροατές των Κύκλων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας,  χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, επί τη ιερά μνήμη του οσίου Παναγή του Μπασιά, του Κεφαλλήνος, στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, στα  Χρούσσα, στον οποίο φυλάσσεται απότμημα από τα ιερά λείψανα του Αγίου.

Την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, το πρωί,  θα δεχθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως 25 Αυστριακούς επισκέπτες της Σύρου, οι οποίοι ζήτησαν να τον συναντήσουν και να τον γνωρίσουν από κοντά.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα πλεύσει προς ΠΕΙΡΑΙΑ.

Την Πέμπτη, 9 Ιουνίου, το πρωί, θα συνιερουργήσει μετ’ άλλων Αρχιερέων στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Κηφισίας και θα ευχηθεί στον άγοντα τα ονοματήριά του επιχώριο Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο, ανταποδίδοντας παρόμοια επίσκεψή του στη Σύρο.
Εκτύπωση