Ο διαγωνισμός διεξάχθηκε για τρεις μήνες (Μάρτιος-Μάιος) και είχε δύο σκέλη, το μαθητικό και των ενηλίκων. Στο πρώτο σκέλος είχαν δικαίωμα συμμετοχής μαθητές του δημοτικού ενώ στο δεύτερο η συμμετοχή ήταν ελεύθερη.

Για τον μαθητικό διαγωνισμό οι νικητές αναδείχθηκαν μετά από συνεδρίαση των κ. Βλαστάρη Ειρήνη (Δ/ντρια Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων), κ. Ελισάβετ Αποστολίδου (Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Α’ θμιας Εκπαίδευσης), Στέφανο Μαμίδη (Φωτογράφο) και Αρβανίτη Θάνο (Πρόεδρο ΔΣ Λέσχης Φωτογραφίας Σύρου).

Η συμμετοχή των μικρών φωτογράφων ήταν αρκετά μεγάλη και με μεγάλη έκπληξη των διοργανωτών οι φωτογραφίες τους πάρα πολύ καλές. Η αθώα παιδική ματιά έδωσε μια διαφορετική νότα στο σύνολο της έκθεσης και εξέπληξε όλους όσους την επισκέφθηκαν.

Στους νικητές δόθηκαν βραβεία και έπαινοι, ενώ αναμνηστικά διπλώματα και βιβλία, από την Λέσχη Φωτογραφίας Σύρου και το γραφείο Πολιτιστικών θεμάτων της Α’θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων αντίστοιχα, πήραν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

Στο σκέλος των ενηλίκων οι συμμετοχές ήταν αρκετές δεκάδες τόσο από την Σύρο αλλά όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η επιτροπή, αποτελούμενη από τους κ. Πλάτων Ριβέλλη (Φωτογράφος, Συγγραφέας και Καθηγητής Φωτογραφίας), κ. Γιάννη Κανελλόπουλο (Φωτογράφος, Φωτορεπόρτερ), κ. Γιάννη Ανδριωμένο (Ζωγράφος), κ. Μιχάλη Κυρζίδης (Art Director - Περιοδικό Φωτογράφος) και Θάνο Αρβανίτη (Πρόεδρο ΔΣ Λέσχης Φωτογραφίας Σύρου), συνεδρίασε το Σάββατο 21/05 στην έδρας της Λέσχης στην Σύρο.

Στους βραβευθέντες δόθηκαν φωτογραφικές μηχανές ενώ όλοι τους συμμετέχοντες πήραν από αναμνηστικό δίπλωμα.
Η Ιερά μας Μητρόπολη ήταν χοριγός .
01
02
04
05
06
07
08
09
10
11
12

Εκτύπωση   Email