telefteanea

Breadcrumbs

p1040239small  p1040281small  p1040285small

p1040286small  p1040294small  p1040311small

p1040360small Με την παρουσία εκατοντάδων Τηνίων, ανθρώπων κάθε ηλικίας, και ιδιαίτερα νέων, πραγματοποιήθηκε στο «΄Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού» από την  Ιερά Μητρόπολη, και με την ευθύνη της Αρχιερατικής Επιτροπείας Τήνου, λαμπρή πανηγυρική εκδήλωση, με την ευκαιρία της εισόδου στο νέο έτος και την κοπή της Βασιλειόπιτας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Τήνου κ. Νικόλαος, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, οι Εφημέριοι με τις οικογένειές τους, τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, τα μέλη της Διοικούσης το ΙΤΗΠ Επιτροπής, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, Πρόεδροι τοπικών Συλλόγων και Φορέων, οι νεοδιόριστοι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι, ο χορός των ψαλτών, υπό τον Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη, οι Κατηχήτριες και Κατηχητές και πλήθος κόσμου.

Στην αρχή της εκδηλώσεως ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ ευλόγησε την Βασιλειόπιτα και εν συνεχεία απηύθυναν χαιρετισμούς ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος, ο Δήμαρχος και ο Αντιπρόεδρος του ΠΙΙΕΤ, οι οποίοι με εγκάρδια λόγια συνεχάρησαν τον Μητροπολίτη για το έργο που επιτελεί η τοπική Εκκλησία στο ιερό νησί της Τήνου και ευχήθηκαν για το νέο έτος.

Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β’ στην προσλαλιά του ευχαρίστησε τους παρισταμένους και μεταξύ άλλων είπε «...σας ευχαριστώ θερμά όλους για την εδώ παρουσία σας, αυτήν την ευλογημένη μέρα, και περισσότερο γιατί, πλημμυρίζοντας απόψε την αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΤΗΠ, καταδεικνύετε την αγάπη και στήριξή σας, στο έργο της τοπικής μας Εκκλησίας... ο χρόνος δεν μετράται, ούτε νοείται μετρούμενος, αφού ο επέκεινα αυτού, και καιρούς και χρόνους εν τη ιδία εξουσία θέμενος Κύριος, παραμένει άχρονος και ατελεύτητος και μόνο εμεις μετράμε τον χρόνο, προσπαθώντας να κατανοήσουμε τα σημεία και τη διαδρομή του... για εμάς τους Χριστιανούς δεν νοείται χρόνος εκτός της Ευχαριστιακής και Εσχατολογικής διδασκαλίας της Εκκλησίας μας... ό,τι πράττουμε και ό,τι σκεφτόμαστε δεν μπορεί να καταξιωθεί εκτός της Ευχαριστιακής Συνάξεως και αν δεν έχει  στόχο την συνάντησή μας με την παρούσα ήδη στη ζωή μας Βασιλεία του Θεού». Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο, τον Δήμαρχο και τον Αντιπρόεδρο του ΠΙΙΕΤ είπε «...σας ευχαριστώ για τα όσα είπατε για τους καλούς μας Ιερείς και για το έργο που εδώ επιτελούν. Οι πολύτιμοι και απαστράπτοντες λίθοι της Αρχιερατικής Μίτρας μου είναι οι Κληρικοί αυτοί και οι Κληρικοί και των άλλων έντεκα νησιών της Παναγιοφρούρητης Εκκλησιαστικής επαρχίας μας, για τους οποίους καυχώμαι, και η μετά των οποίων συνεργασία μου είναι αρίστη... εμείς θα συνεχίσουμε την συμπόρευσή μας, με την Καθολική Εκκλησία σε έργα αγάπης και κοινωνικής αλληλεγύης, με την νέα Δημοτική Αρχή σε έργα ωφέλειας για το λαό μας και με το Ιερό Ίδρυμα για την ακόμα περισσότερο ακτινοβολία παγκοσμίως του πολυεύθυνου και πολυεδρικού έργου του... ιδιαίτερα ευχαριστώ τα παιδιά μας, για τα οποία καμαρώνω που αγαπούν και εμπιστεύονται την Εκκκλησία μας».

Μετά τις προσφωνήσεις ο χορός των ψαλτών έψαλλε παραδοσιακά κάλαντα, ο Μητροπολίτης παρέδωσε στα παιδιά που προκρίθηκαν, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου Β’, τις ευχές του οποίου και μετέφερε, τα μετάλια και τους επαίνους, από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την 29η Δεκεμβρίου 2010, και τους διορισμούς, σε ένα έκαστο ξεχωριστά των κυριών και κυρίων νεοδιόριστων εκκλησιαστικών επιτρόπων, στους οποίους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Σε όλους όσοι παρέστησαν διανεμήθηκε Βασιλειόπιτα και το ημερολόγιο-λεύκωμα του Ιερού Ιδρύματος του 2011.

Την ευθύνη της όλης εκδήλωσης είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.
  • Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου
    Πορφυρίου, Φωτεινής

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ