Δελτίο Τύπου 27 Δεκεμβρίου 2010


pc230091small  pc240096small  pc240098small
pc240099small  pc240100small  pc240102small
pc240104small  pc240105small  pc250111small
pc260120small  pc270136small  pc270150small
pc270153small  pc270156small  pc270167small

Την Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στο ιστορικό Δημαρχείο της Ερμουπόλεως την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του ενιαίου Δήμου «Σύρου-Ερμούπολης».

Την Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, το πρωί,  τέλεσε ωσαύτως την ορκωμοσία του νέου αιρετού Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στο Πνευματικό Κέντρο Ερμουπόλεως.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, παρέστη στη Χριστουγεννιάτικη Εορτή των Χριστιανικών Νεανικών Ομάδων των Ενοριών της Σύρου, στο Θέατρο Απόλλων.

Την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, τα ξημερώματα, έπλευσε προς ΑΝΔΡΟ και άμα τη αφίξει του μετέβη στην ολιγάνθρωπη και απομακρυσμένη Ενορία Αλαμανιάς,  περιοχής Κορθίου, στον Ι. Ναό Γενεθλίου Θεοτόκου της οποίας ιερούργησε και τέλεσε τη χειροτονία Πρεσβυτέρου.

Το απόγευμα της ἰδιας μέρας, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου,  δέχθηκε, κατά το έθος, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο  ευχές από τα Σχολεία όλων των Βαθμίδων της Σύρου, φορείς, τη Φιλαρμονική του Δήμου και μεμονωμένους πιστούς.

Τα Χριστούγεννα, Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου, ιερούργησε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, παρακολούθησε στο Θέατρο «Απόλλων» τη φιλανθρωπική Συναυλία, που οργανώθηκε για την ενίσχυση της «Στέγης Ανηλίκων Σύρου», με το ορατόριο του Handel «Μεσσίας».

Την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, επι τη εορτή των Αγίων Δέκα, προστατών του ιστορικού Συνδέσμου Κρητών Σύρου. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην μαρτυρία των Αγίων, όχι μόνο υπέρ της αληθείας, αλλά και κατά της αδικίας, η ομολογία των οποίων είναι ταυτόχρονα και διαμαρτυρία κατά της καταπίεσης των ασθενέστερων από τους ισχυρούς.

Τη Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου, μαζί με τον Επίσκοπο των Ρωμαιοκαθολικών κ. Φραγκίσκο Παπαμανώλη επισκέφθηκαν τα Γηροκομεία του Αγίου Ιωάννου Ταλάντων, του Αγίου Παντελεήμονος καί της Ρκαθολικής Επισκοπής Σύρου καθώς και το Νοσοκομείο Σύρου, προς τους τροφίμους των οποίων ευχήθηκαν και διένειμαν δώρα και ευλογίες.

Την Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου, θα επισκεφθεί τήν Αγορά της Ερμουπόλεως, προκειμένου να ευχηθεί σε όλους τους Καταστηματάρχες για το Νέο Έτος.

Την Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου, θα δεχθεί ευχές για το νέο έτος στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Την Πρωτοχρονιά, Σάββατο, 1 Ιανουαρίου,  θα ιερουργήσει στον Ι.Ναό του Αγίου Νικολάου.

Ακολούθως, θα προεξάρχει στη Δοξολογία για το νέο έτος και στη συνέχεια, κατόπιν προσκλήσεως της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, θα μεταβεί στη Νομαρχία Κυκλάδων, όπου και θα ευλογήσει την Αγιοβασιλειόπιττα.

Το μεσημέρι, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, θα ευλογήσει την Αγιοβασιλειόπιττα για τους  ιερείς της Σύρου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα μεταβεί στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, όπου θα ευχηθεί για το νέο χρόνο στον Σεβ. Επίσκοπο κ. Φραγκίσκο Παπαμανώλη, τους ιερείς του και τους Ρκαθολικούς Χριστιανούς της Άνω Σύρου.

Την Κυριακή, 2 Ιανουαρίου, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Ταξιαρχών Ερμουπόλεως.

Εκτύπωση   Email