ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/12/2010

4 5 6
7 8 9
10 11 12
13 14 15

Από την Τρίτη 7, έως και την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος έλαβε μέρος στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και Συνοδικών Επιτροπών, των οποίων είναι μέλος.

Το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου, το πρωί, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, ιερούργησε στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και τέλεσε χειροτονία Διακόνου.

Το εσπέρας της ίδιας μέρας, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ,  συγχοροστάτησε κατά τον Τρισαρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Πολιούχου ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αγίου Σπυρίδωνος.

Την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, προεξήρχε της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και εκήρυξε το θείο Λόγο στον ως άνω Ιερό Ναό.

Τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, ιερούργησε στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ρηγίλλης και  προέβη σε χειροτονία Διακόνου.

Την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου, θα συνιερουργήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Κηφισίας και θα τελέσει χειροτονία Πρεσβυτέρου.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, όπου, προσκεκλημένος της  Διοικούσας Επιτροπής, θα απονείμει τα Πτυχία στους πτυχιούχους περιόδου  Σεπτεμβρίου.

Το εσπέρας, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, το πρωί, θα χοροστατήσει κατά τη Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ελευθερίου, στην περιοχή Λαζαρέττα.

Το απόγευμα, θα πλεύσει προς ιερά νήσο ΤΗΝΟ, όπου θα προεδρεύσει συνεδριάσεως της Διοικούσας το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου Επιτροπής.

Το εσπέρας, θα πλεύσει προς ΜΥΚΟΝΟ.

Την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, θα ιερουργήσει  θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Παναχράντου Χώρας, επι τη ιερά μνήμη του αγίου Μοδέστου, τον οποίο τιμούν ιδιαιτέρως τα μέλη του Γεωργοκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού και οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών της Μυκόνου.

Το απόγευμα, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και θα παραστεί στην Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ».

Την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, τα ξημερώματα, θα πλεύσει προς ΠΕΙΡΑΙΑ και   το πρωί, θα συνιερουργήσει μετ’ άλλων Ἀρχιερέων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου της ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, επί τοις ονοματηρίοις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος & Υμηττού κ. Δανιἠλ, ανταποδίδοντας παρόμοια επίσκεψή του στη Σύρο.

Το απόγευμα, θα πλεύσει προς την ιερά νήσο ΤΗΝΟ.

Το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, το πρωί, θα μεταφέρει δια των χειρών του την αγία Εικόνα της Ευαγγελιστρίας  λιτανευτικώς και με κάθε Εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα από τον πάνσεπτο Ναό του Ιερού Ιδρύματος στο «Ευαγγελιστράκι», περιοχής Υστερνίων, όπου και θα ιερουργήσει επί τη επετείω της διασώσεως της Θαυματουργού Εικόνος της Μεγαλόχαρης από τα χέρια επίδοξου ληστή, το  1842.

Το εσπέρας θα παραστεί και θα ομιλήσει στη λαμπρή Εορταστική Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του ΠΙΙΕΤ.

Την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου, θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου και θα τελέσει το ετήσιο Μνημόσυνο της Προηγουμένης μακαριστής Μοναχής Θεοκλήτης Παπαδάκη.

Το απόγευμα, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Εκτύπωση   Email