Δελτίο Τύπου 22/11/2010

 

1

2 3 4
5 6 7 8
9

Από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή, 15 έως 19 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος βρισκόταν στην ΑΘΗΝΑ, όπου έλαβε μέρος στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και Συνοδικών Επιτροπών, των οποίων είναι μέλος, και προήδρευσε συνεδριάσεως του Δ.Σ. της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης».

Το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου, ἐπλευσε προς ΚΙΜΩΛΟ, και το απόγευμα τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον κατάμεστο από ευσεβείς πιστούς εορτάζοντα Ι. Ναό Παναγίας της Οδηγητρίας και στη συνέχεια προέστη της λιτανείας της ιεράς εικόνος της Οδηγητρίας.

Την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου, ιερούργησε στον ως άνω Ιερό Ναό παρουσία των Κιμωλίων πιστών και πλήθους ευσεβών Μηλίων προσκυνητών, που ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Οδηγήτρια.

Ακολούθως, εβάπτισε το πρώτο τέκνο του μοναδικού καλού και δραστηρίου ιερέως της Κιμώλου, ο οποίος διακρίνεται για το ήθος, τη σύνεση και το εκκλησιαστικό του φρόνημα.

Τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, μέσω ΠΕΙΡΑΙΩΣ,  επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, θα πλεύσει στη ΣΕΡΙΦΟ και το απόγευμα θα τελέσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι. Ναό της Αγίας Αικατερίνης, στην Ενορία Κάτω Χώρας Σερίφου.

Την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, θα ιερουργήσει στον ως άνω Ι. Ναό και το εσπέρας θα πλεύσει προς ΠΕΙΡΑΙΑ.

Την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, το πρωί, θα εκπροσωπήσει την Ιερά Σύνοδο στο 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Νεοελληνικής Εκκλησιαστικής Τέχνης, που πραγματοποιεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από 26-27 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικών Επιστημόνων, μελών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και άλλων Πανεπιστημιακών Τμημάτων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα πλεύσει προς ΑΝΔΡΟ.

Το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου, στην ολιγάνθρωπη Ενορία Αλαμανιάς Κορθίου, και θα προβεί σε χειροτονία Πρεσβυτέρου.

Το εσπέρας θα μεταβεί στην ΑΘΗΝΑ.

Την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό του Αγίου Αιμιλιανού Λόφου Σκουζέ, στην ΑΘΗΝΑ, επί τη εορτή του Συνδέσμου των εν Αθήναις Ανωμεριτών, από την ιδιαίτερη πατρίδα του Άνω Μερά Μυκόνου, και θα τελέσει τη σε διάκονο χειροτονία Πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, εξ Άνδρου ορμωμένου, ο οποίος κατάγεται από την οικογένεια του αοιδίμου Μητροπολίτη Κοζάνης Διονυσίου (Ψαριανού).

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, 29 και 30 Νοεμβρίου αντίστοιχα, θα ευρίσκεται στην ΠΑΤΡΑ, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές και Λειτουργικές Εκδηλώσεις επί τη ιερά μνήμη του Πολιούχου των Πατρών, Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα.


Εκτύπωση   Email