Δελτίο Τύπου 18/10/2010

1 1 - b 2
3 4 5
6 7 8
9 10 11
12 13

Από τη Δευτέρα 11, έως την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος έλαβε μέρος στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Συνοδικών Επιτροπών,  των οποίων είναι μέλος.

Τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, συγχοροστάτησε μετά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής, στη ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Συμεών και τοις ονοματηρίοις του επιχωρίου Μητροπολίτου Ν. Σμύρνης κ. Συμεών.

Την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, έπλευσε για ποιμαντικούς λόγους στη ΜΥΚΟΝΟ.

Την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, μετέβη αυθημερόν στη ΡΕΘΥΜΝΟ της Κρήτης, και συνιερούργησε μετ’ άλλων Αρχιερέων, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, επί τη ενθρονίσει του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.

Στη συνέχεια, μετέβη στην ιστορική Ιερά Μονή Αρκαδίου, συνοδεύων τον Σεβασμιώτατο κ. Ευγένιο κατά την πρώτη ποιμαντική-προσκυνηματική του επίσκεψη, και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της.

Τη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, θα πλεύσει στη ΜΥΚΟΝΟ και το απόγευμα θα τελέσει τον πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι. Ναό του Αγίου Γερασίμου, στη Χώρα.

Την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Αρτεμίου και θα προστεί της λιτανεύσεως της Εικόνας του Αγίου, στην πόλη της Μυκόνου.

Την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, θα μεταβεί στην ΑΘΗΝΑ.

Την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, με την ιδιότητά του ως Προέδρου της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης» θα απονείμει τα πτυχία στους αποφοίτους της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

Το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου, θα λάβει μέρος, μετά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ και άλλων Αρχιερέων, στις εορταστικές Εκδηλώσεις, που οργανώνει ο Δήμος ΚΑΛΑΜΟΥ, επί τη 500στή επετείω της γεννήσεως του Αγίου Τιμοθέου, Επισκόπου Ευρίπου, ο οποίος γεννήθηκε στην περιοχή αυτή, ήσκησε δε και κοιμήθηκε σε σπήλαιο στην τοποθεσία «Λούρος» της νήσου Κέας.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα πλεύσει, μέσω Ραφήνας, στην ΑΝΔΡΟ.

Την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Ταξιαρχών Υψηλού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα μεταβεί στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, όπου, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, θα λάβει μέρος στις εορταστικές και λειτουργικές εκδηλώσεις επί τη εορτή του Αγίου Δημητρίου

Εκτύπωση   Email