Δελτίο τύπου 21/09/2010

1 2 3
4 5 6
7 8 9
10 11 12
13 14

Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην ΑΝΔΡΟ, και το απόγευμα τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι. Ναό Αγίας Σοφίας Άνω Γαυρίου, παρουσία πλήθους πιστών.
Φωτογραφίες 1

Το εσπέρας, εχοροστάτησε στην Αγρυπνία, που κατ’ έθος τελείται στον Ι. Ναό Παναγίας της Θεοσκεπάστου, στη Χώρα της Άνδρου.
Φωτογραφίες 1

Την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, το πρωί, ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίας Σοφίας, Βιταλίου και εκήρυξε το Θείο Λόγο.
Φωτογραφίες 1, 2

Το απόγευμα, τέλεσε τα Θυρανοίξια ανακαινισθέντος παλαιού και εγκαταλελειμμένου Παρεκκλησίου της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που είναι χτισμένο πάνω σε βράχο, σε υψόμετρο 1.000 μ., στην περιοχή της Άρνης, τα οποία παρακολούθησαν πολλοί πιστοί από την Άρνη και τις γύρω περιοχές.
Φωτογραφίες 1

Το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, έπλευσε προς ΜΥΚΟΝΟ.

Την Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, ιερούργησε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, επί τη ιερά μνήμη του Προστάτου και Πολιούχου Μυκόνου Αγίου Μανουήλ, του Νεομάρτυρος, του Κρητός  (+ 1792), παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Ρήγα, του Δημάρχου Μυκονίων, του Διοικητού της 6ης ΣΜΕΠ, Νομαρχιακών και Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους Μυκονίων πιστών.
Στη συνέχεια, προέστη λαμπράς Λιτανείας της Εικόνας του Αγίου στα γραφικά δρομάκια της Χώρας, την οποία πλαισίωσαν μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων Μυκόνου, φέροντες παραδοσιακές στολές.
Φωτογραφές 1, 2

Ακολούθως, επέστρεψε στην ΑΝΔΡΟ και το απόγευμα τέλεσε τον Αγιασμό επί τη αποπερατώσει των εργασιών επισκεψιμότητας του ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες σπηλαίου «Φόρος», στην περιοχή Αλαδινού.
Φωτογραφίες 1, 2, 3

Στη συνέχεια, τέλεσε τον Εόρτιο Εσπερινό και κήρυξε το Θείο Λόγο  στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Αγίου Ευσταθίου, στο Αλαδινό.
Φωτογραφίες 1

Τα μεσάνυκτα, έπλευσε προς ιερά νήσο ΤΗΝΟ.

Τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, ιερούργησε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και το απόγευμα επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, 23 και 24 Σεπτεμβρίου, θα ευρίσκεται στην ΠΥΛΟ, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας, προκειμένου να συμμετάσχει στις Λειτουργικές Εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα επί τη εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης.

Το Σάββατο και την Κυριακή, 25 και 26 Σεπτεμβρίου, θα ευρίσκεται στη ΧΑΛΚΙΔΑ, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, όπου θα λάβει μέρος στις Λειτουργικές Εκδηλώσεις επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου.

Την Πέμπτη και Παρασκευή, 23 και 24 Σεπτεμβρίου, στο Μητροπολιτικό Ναό Ερμουπόλεως θα λάβει χώρα ο κατά το τοπικό εκκλησιαστικό έθος εορτασμός της Παναγίας της Φανερωμένης.

Το Σάββατο και την Κυριακή, 25 και 26 Σεπτεμβρίου, θα εορτασθεί στη Μήλο η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του επιλεγομένου «Σιδεριανού», στον ομώνυμο Ιερό Ναό, όπου συγκεντρώνονται πιστοί και από τη γειτονική Κίμωλο.

Ξεκίνησε η λειτουργία του Νηπιαγωγείου και Παιδικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, με την επωνυμία «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Ι. Μονής Αγίας Βαρβάρας, στο Κίνι της Σύρου.  Στο Νηπιαγωγείο φοιτούν φέτος 15 παιδιά και στον Παιδικό Σταθμό 45, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί οι εργασίες για την επέκτασή του, ώστε να μπορεί να δέχεται περισσότερα παιδιά.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

 


Εκτύπωση   Email