Δελτίο τύπου 02/08/2010


Αμέσως μετά, μετέβη στα ΥΣΤΕΡΝΙΑ, όπου, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής τέλεσε την Αρτοκλασία και προέστη της λιτανείας της ι. εικόνος της Αγίας.


Ακολούθως μετέβη στήν ΑΝΔΡΟ, και το απόγευμα τέλεσε τόν Πανηγυρικό Εσπερινό στους Ι.Ναούς Αγίου Παντελεήμονος Πιτροφού και Στραμπουργίων.


Προ της ένάρξεως του Εσπερινού στα προπύλαια του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πιτροφού πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αοιδίμου επιφανούς Ιεράρχου Μητροπολίτου Κοζάνης κυρού Διονυσίου (Ψαριανού), ο οποίος γεννήθηκε και ανατράφηκε στο χωριό αυτό.


Την Τρίτη, 27 Ιουλίου, ιερούργησε στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος, όπου φυλάσσεται και η τιμία Κάρα τοῦ Μεγαλομάρτυρος, και τέλεσε τη σε Διάκονο χειροτονία Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας εν αποστρατεία και αποφοίτου του Εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. της Ριζαρείου Σχολής.


Ακολούθως μετέβη στην ΑΘΗΝΑ.


Την Πέμπτη, 29 Ιουλίου, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Την Παρασκευή, 30 Ιουλίου, μετέβη στην ΑΘΗΝΑ και αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς τη ΣΠΑΡΤΗ.


Το Σάββατο, 31 Ιουλίου, συνιερούργησε μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σπάρτης κ. Ευσταθίου και άλλων Αρχιερέων στην Ι. Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα, επ’ ευκαιρία τελέσεως τεσσαρακονθημέρου Μνημοσύνου και στη συνέχεια, μέσω ΑΘΗΝΩΝ, μετέβη πάραυτα στην ΑΝΔΡΟ.


Την Κυριακή, 1 Αυγούστου, το πρωί, ιερούργησε στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Στενιών, και το εσπέρας, μέσω ΤΗΝΟΥ, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Την Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, 2-4 Αυγούστου αντίστοιχα, θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των ιερών Παρακλήσεων προς την Θεοτόκο σε Ι. Ναούς της Σύρου.


Την Πέμπτη, 5 Αυγούστου, το απόγευμα, θα χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα ιστορικό Ι.Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ και στη συνέχεια θα προστεί της λιτανείας της ιεράς εικόνος.


Την Παρασκευή, 6 Αυγούστου, το πρωί ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον ως άνω Ι. Μητροπολιτικό Ναό.


Το Σάββατο,7 Αυγούστου, θα πλεύσει προς ΑΝΔΡΟ.


Την Κυριακή, 8 Αυγούστου, θά ιερουργήσει στόν Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μαινήτων καί στή συνέχεια θά τελέσει τά ἀποκαλυπτήρια τῆς προτομῆς τοῦ ἐκ Μαινήτων καταγομένου Ἐθνοϊερομάρτυρος Μητροπολίτη Σωζοπόλεως Παΐσιου Νέρη († 1821).


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 2 Αυγούστου 2010


Εκτύπωση   Email