Δελτίο τύπου 27/07/2010


Το απόγευμα της ίδιας μέρας, μετέβη στην ΑΘΗΝΑ.


Την Τετάρτη, 21 Ιουλίου, προήδρευσε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης», της οποίας είναι Πρόεδρος.


Την Πέμπτη, 22 Ιουλίου, μετέβη στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ προκειμένου να συμμετάσχει στίς λαμπρές εορταστικές και λειτουργικές εκδηλώσεις για την 188η επέτειο του Οράματος της Οσίας Πελαγίας, στις οποίες έλαβαν μέρος και οι προς τούτο προσκληθέντες Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φλωρίνης, Πρεσπὼν & Ἑορδαίας κ. Θεόκλητος, Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και Δράμας κ. Παῦλος.


Το εσπέρας της ίδιας μέρας, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, χοροστατοῦντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος και ομίλησε καταλλήλως προς τους πιστούς, που είχαν κατακλύσει το Ναό.


Την Παρασσκευή, 23 Ιουλίου, το πρωί, πραγματοποιήθηκε λαμπρή λιτανευτική άνοδος της ιεράς Εικόνας της Μεγαλόχαρης προς την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, στο Καθολικό της οποίας τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου και με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο.


Το εσπέρας της ίδιας μέρας, τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετά το πέρας του οποίου η Αγία Εικόνα μεταφέρθηκε λιτανευτικώς πεζή, συνοδεία χιλιάδων προσκυνητών στην πόλη της Τήνου, από την μαρμάρινη εξέδρα Παντανάσσης ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε δέηση και ομίλησε καταλλήλως.


Το Σάββατο, 24 Ιουλίου, το πρωί, έπλευσε προς ΜΥΚΟΝΟ και τέλεσε το Μνημόσυνο πνιγέντος Μυκονίου νέου, στον Ι.Ναό της Αγίας Κυριακής και στη συνέχεια επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Την Κυριακή, 25 Ιουλίου το πρωί, έπλευσε και πάλι στην ΤΗΝΟ και χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Αγίας Άννης στο χωριό Τζάδος, όπου κατοικούν 6 Ορθόδοξες οικογένειες.


Το απόγευμα επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και το εσπέρας εχοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής, στη περιοχή «Αληθινή» της Σύρου.


Τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου, το πρωί, έπλευσε με ταχύπλοο προς την ΤΗΝΟ και ιερούργησε στον εορτάζοντα Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής πόλεως Τήνου.


Αμέσως μετάμετέβη στα ΥΣΤΕΡΝΙΑ, όπου, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής τέλεσε την Αρτοκλασία και προέστη της λιτανείας της ι. εικόνος της Αγίας.


Ακολούθως μετέβη στήν ΑΝΔΡΟ, και το απόγευμα τέλεσε τόν Πανηγυρικό Εσπερινό στους Ι.Ναούς Αγίου Παντελεήμονος Πιτροφού και Στραμπουργίων.


Την Τρίτη, 27 Ιουλίου, θα ιερουργήσει στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος, όπου φυλάσσεται και η τιμία Κάρα τοῦ Μεγαλομάρτυρος, και θα τελέσει τη σε Διάκονο χειροτονία Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας εν αποστρατεία και αποφοίτου του Εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. της Ριζαρείου Σχολής.


Ακολούθως θα μεταβεί στην ΑΘΗΝΑ.


Την Πέμπτη, 29 Ιουλίου, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ


Την Παρασκευή, 30 Ιουλίου, θα μεταβεί στην ΑΘΗΝΑ και αμέσως μετά θα κατευθυνθεί προς τη ΣΠΑΡΤΗ.


Το Σάββατο, 31 Ιουλίου, αδεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σπάρτης θα ιερουργήσει στην Ι. Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα καί στη συνέχεια, μεσω ΑΘΗΝΩΝ, θα μεταβεί στην ΑΝΔΡΟ.


Την Κυριακή, 1 Αυγούστου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ι.Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Στενιών, και το απόγευμα, μέσω ΤΗΝΟΥ, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 27 Ιουλίου 2010


Εκτύπωση   Email