Δελτίο τύπου 19/07/2010


Την Πέμπτη, 15 Ιουλίου,επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Την Παρασκευή, 16 Ιουλίου, το μεσημέρι, έπλευσε μέσω Τήνου στην ΑΝΔΡΟ και το απόγευμα εχοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι. Ναό της Αγίας Μαρίνης, στο χωριό Μερμηγκιές, περιοχής Κάβο Ντόρο.


Το Σάββατο, 17 Ιουλίου, το πρωί, ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Αγίας Μαρίνης Αποικίων και το απόγευμα έπλευσε προς ΜΥΚΟΝΟ.


Την Κυριακή, 18 Ιουλίου, ιερούργσε στον Ι. Ναό Παναχράντου, στη Χώρα Μυκόνου, και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο προκεκοιμημένου κληρικού της Ι. Μητροπόλεως.


Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και το απόγευμα παρέστη στη συναυλία θρησκευτικής μουσικής, υπό τον τίτλο «SUNCERT CONCERT», πού παρουσιάστηκε, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αιγαίου, με μεγάλη επιτυχία στον κατάμεστο από Συριανούς καί ξένους φιλομούσους μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία συμμετείχαν η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σύρου, υπό τη δεύθυνση του κ. Δημητρίου Παπαθεοδώρου, η Παιδική Χορωδία από το Παρίσι της Γαλλίας, υπό τη διεὐθυνση του Φρανσίς Μπαρντό, η Χορωδία του Λυκείου «Μίρα Κόστα» της Καλιφόρνιας, υπό τη διεύθυνση του Μάϊκλ Χέϊντεν και η Ἀνδρική Χορωδία τοῦ Ἱ. Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Νικολάου Ἑρμουπόλεως, ὑπό τή διεύθυνση τοῦ κ. Ἰωάννη Ἀργυρίου.


Τη Δευτέρα,19 Ιουλίου, το απόγευμα, θα χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι. Ναό Προφήτου Ηλιού, στο χωριό Επισκοπείο της Σύρου.


Την Τρίτη, 20 Ιουλίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον ως άνω Ιερό Ναό και το απόγευμα θα μεταβεί στην ΑΘΗΝΑ.


Την Τετάρτη, 21 Ιουλίου, θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης


Την Πέμπτη, 22 Ιουλίου, και την Παρασκευή, 23 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος θα ευρίσκεται στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ, όπου θα προεξάρχει των εορταστικών εκδηλώσεων για την 188η επέτειο του Οράματος της Οσίας Πελαγίας, στις οποίες θα συμμετάσχουν και οι προς τούτο προσκληθέντες από το ΠΙΙΕΤ Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φλωρίνης, Πρεσπὼν & Εορδαίας κ. Θεόκλητος, Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας και Δράμας κ. Παῦλος.


Το Σάββατο, 24 Ιουλίου, το πρωί, θα πλεύσει προς ΜΥΚΟΝΟ και θα και θα τελέσει το Μνημόσυνο πνιγέντος Μυκονίου νέου, στον Ι.Ναό της Αγίας Κυριακής.


Την Κυριακή, 25 Ιουλίου, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και το απόγευμα θα χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής, στη περιοχή «Αληθινή» της Σύρου.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 19 Ιουλίου 2010


Εκτύπωση   Email