Δελτίο τύπου 12/07/2010


Την Τετάρτη, 7 Ιουλίου, μετέβη αεροπορικώς στη ΜΥΚΟΝΟ, και ιερούργησε στον εορτάζοντα Ι. Ναό Αγίας Κυριακής, στη Χώρα.


Την Πέμπτη, 8 Ιουλίου, μετέβη στην ΑΘΗΝΑ και παρέστη, προσκεκλημένος του Δημάρχου Αχαρνών, στην επίσημη υποδοχή του πρώτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βλασίου Αχαρνών.


Την Παρασκευή, 9 Ιουλίου, το πρωί, έπλευσε στην ιερά νήσο ΜΗΛΟ και το απόγευμα πραγματοποίησε ολιγόωρη ποιμαντική επίσκεψη στη γειτονική νήσο ΚΙΜΩΛΟ.


Το Σάββατο, 10 Ιουλίου, επισκέφθηκε το χώρο του Πρωτοχριστιανικού Ταφικού Μνημείου των ιερών Κατακομβών και συζήτησε με τις φύλακες του Υπουργείου Πολιτισμού για την επισκεψιμότητα του μνημείου και το ενδιαφέρον των προσκυνητών.


Την Κυριακή, 11 Ιουλίου, ιερούργησε στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αδάμαντος και στη συνέχεια μετέβη αεροπορικώς, μέσω Αθηνών στη ΜΥΚΟΝΟ.


Τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, τέλεσε τα Θυρανοίξια ιερού Παρεκκλησίου στην περιοχή «Αλεόμαντρα».


Τήν Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Ιουλίου, θα ευρίσκεται στην ΚΕΑ, όπου θα λάβουν χώρα Λειτουργικές Εκδηλώσεις επί τη συμπληρώσει 500 ετών από τη γέννηση του Αγίου Τιμοθέου, Επισκόπου Ευρίπου, ο οποίος ασκήθηκε σε σπήλαιο της περιοχής «Λούρος».


Την Πέμπτη, 15 Ιουλίου, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Την Παρασκευή, 16 Ιουλίου, το μεσημέρι, θα πλεύσει μέσω Τήνου στην ΑΝΔΡΟ και το απόγευμα θα χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι. Ναό της Αγίας Μαρίνης, στο χωριό Μερμηγκιές, περιοχής Κάβο Ντόρο.


Το Σάββατο, 17 Ιουλίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Αγίας Μαρίνης Αποικίων και το απόγευμα θα πλεύσει προς ΜΥΚΟΝΟ.


Την Κυριακή, 18 Ιουλίου, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Παναχράντου, στη Χώρα, και θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο προκεκοιμημένου κληρικού της Ι. Μητροπόλεως.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 12 Ιουλίου 2010


Εκτύπωση   Email