Δελτίο τύπου 12/07/2010

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 500 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ
ΤΟΥ ΕΙΣ ΑΥΤΗΝ ΑΣΚΗΣΑΝΤΟΣ
ΑΓΙΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου και ο Δήμος Κέας συνδιοργανώνουν τις ακόλουθες Λειτουργικές και Λατρευτικές Εκδηλώσεις, επι τη συμπληρώσει 500 ετών απο τη γέννηση του Αγίου Τιμοθέου, Επισκόπου Ευρίπου, ο οποίος ασκήθηκε σε σπήλαιο της περιοχής «Λούρος» της Κέας:

Την Τρίτη, 13 Ἰουλίου 2010, και ώρα 21.00, άφιξη στο λιμάνι της Κορρησίας με το πλοίο «ΜΑΚΕΔΩΝ» και πάνδημος υποδοχή από τις Αρχές και το Λαό της Κέας της τιμίας Κάρας του Αγίου Τιμοθέου, κομιζομένης από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θερμοπυλών κ. Ἰωάννη και συνοδευομένης από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου & Κέας κ. Δωρόθεο Β΄ και πλήθος προσκυνητών της περιοχής Καλάμου, γενεθλίου τόπου του Αγίου, τέλεση δισαρχιερατικού Εσπερινού στον Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος και μεταφορά της τιμίας Κάρας στην Ι. Μ. Παναγίας Καστριανής.

Την Τετάρτη, 14 Ἰουλίου 2010, και περί ώρα 07:45, αναχώρηση με αυτοκινητοπομπή της τιμίας Κάρας του Αγίου προς τον ομώνυμο Ναό της περιοχής «Λούρος», όπου θα τελεσθεί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροτονία Πρεσβυτέρου.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 12 Ιουλίου 2010

Εκτύπωση   Email