Δελτίο τύπου 05/07/2010

Στη συνέχεια, παρακολούθησε εορταστική εκδήλωση του Δήμου Κύθνου με παραδοσιακούς χορούς από νέους του Πολιτιστικού Συλλόγου, οι οποίοι του πρόσφεραν ως αναμνηστικό δώρο ξύλινο χειροποίητο πλοιάριο.


Την Τρίτη, 29 Ιουνίου, το πρωί, ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ως άνω Ι. Ναό και το απόγευμα τέλεσε τον Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Χώρας.


Την Τετάρτη, 30 Ιουνίου, ιερούργησε στο ι. Προσκύνημα Παναγίας «της Κανάλας», επί τη εορτή των Αγίων Αποστόλων.


Το εσπέρας έπλευσε στην ΚΕΑ.


Την Πέμπτη, 1 Ιουλίου, το πρωί, ιερούργησε στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων, στην περιοχή Βουρκαρίου.


Το απόγευμα, μετέβη στην ΑΘΗΝΑ.


Την Παρασκευή, 2 Ιουλίου, συμμετέσχε σε συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για θέματα του ι. Κλήρου, στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου.


Το Σάββατο, 3 Ιουλίου, έπλευσε προς ΣΕΡΙΦΟ και το απόγευμα τέλεσε τον Εσπερινό στην Ενορία Καλίτσου-Κεντάρχου.


Την Κυριακή, 4 Ιουλίου, το πρωί, ιερούργησε στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κάτω Χώρας.


Το εσπέρας, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Την Τρίτη, 6 Ιουλίου, το μεσημέρι, θα μεταβεί στην ΑΘΗΝΑ και το απόγευμα θα παραστεί στην τελετή αναγόρευσης σε επίτιμο διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.


Την Τετάρτη, 7 Ιουλίου, θα μεταβεί αεροπορικώς στη ΜΥΚΟΝΟ όπου θα ιερουργήσει στον εορτάζοντα Ι. Ναό Αγίας Κυριακής, στη Χώρα, και στη συνέχεια θα προστεί της λιτανεύσεως της ι. εικόνας της αγίας.


Την Πέμπτη, 8 Ιουλίου, θα μεταβεί στην ΑΘΗΝΑ και θα παραστεί, προσκεκλημένος του Δημάρχου Αχαρνών, στην επίσημη υποδοχή του πρώτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βλασίου Αχαρνών.


Την Παρασκευή, 9 Ιουλίου, το πρωί, θα πλεύσει στην ιερά νήσο ΜΗΛΟ.


Την Κυριακή, 11 Ιουλίου, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αδάμαντος και στη συνέχεια θα μεταβεί αεροπορικώς, μέσω Αθηνών στη ΜΥΚΟΝΟ.


Το Σάββατο, 3 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή γονέων, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως, στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, το μηνιαίο Σεμινάριο της Σχολής Γονέων της Ι. Μητροπόλεως.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 5 Ιουλίου 2010


Εκτύπωση   Email