Δελτίο τύπου 21/06/2010


Στή συνέχεια, εκπροσωπών τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄ παρέστη στην παρουσίαση του αυτοβιογραφικού βιβλίου της Εκδότριας κας Αικατερίνης Βελλίδη, που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Athens Plaza, για το οποίο μίλησαν Βουλευτές, Συγγραφείς καί Δημοσιογράφοι.


Την Τρίτη, 15 Ιουνίου, μετέβη στην Ι. Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μαζαράκη, στα Βάγια ΒΟΙΩΤΙΑΣ και συμπροσευχήθηκε μετ’ ἄλλων Αρχιερέων κατά τήν Θεία Λειτουργία, όπου ιερούργησε ο εορτάζων Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, προς τον οποίο και υπέβαλε τις ευχές του.


Την Τετάρτη, 16 Ιουνίου, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και το εσπέρας παρακολούθησε πανηγυρική εκδήλωση για την εορτή του Πατέρα, κατά την οποία τιμήθηκαν ο Ναύαρχος Νικ. Παππάς και ο Συριανός γιατρός Μάρκος Δουράτσος.


Την Πέμπτη, 17 Ιουνίου, έπλευσε προς ΜΥΚΟΝΟ και τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία Μυκονίου νέου, φονευθέντος σε θαλάσσιο ατύχημα.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας, επέστρεψε στην ιερά νήσο Τήνο και τέλεσε τα Θυρανοίξια ι. Παρεκκλησἰου, στην περιοχή Αγίου Σώστη.


Το Σάββατο, 19 Ιουνίου, το πρωί ιερούργησε στον Ι. Ναό του Αγίου Παϊσίου, στην περιοχή «Πόρτο».


Ακολούθως, έπλευσε στη ΜΥΚΟΝΟ και τέλεσε τα Θυρανοίξια δύο ι. Παρεκκλησίων, στις περιοχές «Άνω Μερά» και «Καλό Λιβάδι».


Την Κυριακή, 20 Ιουνίου, ιερούργησε στον Ι. Ν. Παναχράντου Χώρας Μυκόνου και τέλεσε το Μνημόσυνο των Ευεργετών της Μυκόνου, που οργάνωσε η ἐξονομασθείσα Ενορία.


Τη Δευτέρα, 21 Ιουνίου, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Την Τρίτη και την Τετάρτη, 22 και 23 Ιουνίου αντίστοιχα, θα ευρίσκεται στην ΑΘΗΝΑ, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της έκτακτης Συνόδου της Ιεραρχίας της Ελλάδος.


Την Τετάρτη, 23 Ιουνίου, το απόγευμα θα επιστρέψει αεροπορικώς στη Σύρο και θα χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στο Καθολικό της εορτάζουσας Ι. Μονής Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στα Τάλαντα, στις εγκαταστάσεις της οποίας στεγάζεται ο «Οίκος Ευγηρίας» της Ι. Μητροπόλεως.


Την Πέμπτη, 24 Ιουνίου, το πρωί, θα μεταβεί στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ και θα προστεί της λιτανεύσεως της ιεράς εικόνος του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ι. Ναό, στο Μουντάδο.


Το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα πλεύσει προς ΜΥΚΟΝΟ.


Την Παρασκευή, 26 Ιουνίου, θα ιερουργήσει σε Παρεκκλήσιο της περιοχής «Παράγκα» και το απόγευμα θα πλεύσει προς ΑΝΔΡΟ.


Το Σάββατο, 27 Ιουνίου, το πρωί θα τελέσει το Μυστήριο του Βαπτίσματος διδύμων τέκνων Κληρικού της Μητροπόλεως και το απόγευμα με σκάφος θα πλεύσει στη ΜΥΚΟΝΟ.


Την Κυριακή, 28 Ιουνίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, επί τη μνήμη του Αγίου Σαμψών του Ξενοδόχου, Προστάτου των Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Μυκόνου.


Το απόγευμα, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και θα τελέσει τα Θυρανοίξια του ι. Παρεκκλησίου των Αγίων Αποστόλων, που ανεγέρθηκε από τους Αλιείς της Σύρου στον αύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 21 Ιουνίου 2010


Εκτύπωση   Email