Δελτίο τύπου 07/06/2010


Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, τελέσθηκε Δοξολογική Δέηση, κατά την οποία ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος και στην οποία παρέστησαν άπαντες οι Κληρικοί της νήσου, ο Επαρχος Τήνου, οι Δήμαρχοι Τήνου και Εξωμβούργου και ο Πρόεδρος της Κοινότητος Πανόρμου, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλο, Εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Σεβασμιώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς επέστρεψαν στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, όπου στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέσθηκε Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επι τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου, Προστάτου και Εφόρου του Σεβασμιωτάτου, κατά την οποία ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.


Το Σάββατο, 5 Ιουνίου, το πρωί, τελέσθηκε στον κατάμεστο από πιστούς, που είχαν προσέλθει από όλο το νησί για να προσευχηθούν και να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο, Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ. Εφραίμ, με τη συμμετοχή των ανωτέρω Ιεραρχών, με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, στην οποία παρέστησαν ο ι. Κλήρος της Σύρου και Κληρικοί από τα νησιά της Μητροπόλεως, αλλά και από την Αθήνα, που είχαν αφιχθεί στη Σύρο για το σκοπό αυτό, ο Επίσκοπος ΡΚαθολικών κ. Φραγκίσκος Παπαμανώλης, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Παναγιώτης Ρήγας, ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημ. Μπάϊλας, οι Δήμαρχοι Ερμουπόλεως κ. Ιω. Δεκαβάλλας, Άνω Σύρου κ. Φ. Ξαγοράρης και Ποσειδωνίας κ. Γ. Μακρυωνίτης, Εκπρόσωποι των Σ. Ασφαλείας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού της Μητροπόλεως και μέλη των Κατηχητικών Σχολείων της Σύρου.


Το απόγευμα και παρά την καταρρακτώδη βροχή, πλήθος κόσμου μετέβη στο Επισκοπείο Ερμουπόλεως και ευχήθηκε στο Σεβασμιώτατο για τα Ονοματήριά του.


Την Κυριακή, 6 Ιουνίου, το πρωί, μετέβη με σκάφος στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ και συνιερούργησε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Παροναξίας κ. Καλλινίκου.


Το μεσημέρι της ίδιας μέρας έπλευσε στη ΜΥΚΟΝΟ, όπου τέλεσε τα Θυρανοίξια του ι. Παρεκκλησίου Κοιμήσεως Θεοτόκου, στην περιοχή Πανόρμου.


Την Δευτέρα, 7 Ιουνίου, επέστρεψε στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ και προήδρευσε Υπηρεσιακών Συμβουλίων για θέματα του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.


Το μεσημέρι έπλευσε στη ΜΥΚΟΝΟ και προέστη στην Εξόδιο Ακολουθία εκδημήσαντος συνταξιούχου Κληρικού.


Το απόγευμα, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Την Τρίτη και Τετάρτη, 8 και 9 Ιουνίου, αντίστοιχα, θα ευρίσκεται στην ΑΘΗΝΑ, προκειμένου να λάβει μέρος, προσκληθείς, στις ενθρονίσεις των νεοεκλεγέντων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κηφισίας και Ιλίου.


Την Πέμπτη, 10 Ιουνίου, θα πλεύσει στη ΜΥΚΟΝΟ.


Την Παρασκευή, 11 Ιουνίου, θα μεταβεί, συνοδεία σκαφών και ευσεβών προσκυνητών, στο έξωθεν της Μυκόνου ακατοίκητο νησί «Τραγονήσι» και θα ιερουργήσει στην κατ’ έτος Πανήγυρι, που ευσεβείς Μυκόνιοι τελούν στο εκεί ευρισκόμενο Παρεκκλήσιο της Παναγίας.


Το Σάββατο και την Κυριακή, 12 και 13 Ιουνίου, αντίστοιχα, θα ευρίσκεται στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 7 Ιουνίου 2010


Εκτύπωση   Email