Δελτίο τύπου 17/05/2010


Την Τετάρτη, 12 Μαΐου, έπλευσε στη ΣΙΦΝΟ, όπου πραγματοποιήθηκαν λαμπρές εκδηλώσεις επί τη αναμνήσει του θαύματος της Παναγίας της επιλεγομένης Χρυσοπηγής.


Το απόγευμα, η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Χρυσοπηγής μεταφέρθηκε λιτανευτικώς στις Καμάρες, όπου εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας και στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο πλοίο «SPEED RUNNER 2» και μεταφέρθηκε, συνοδεία σκαφών του Λιμενικού Σώματος και πλήθους πλοιαρίων από τη Σίφνο και τα γύρω νησιά, στο Μοναστικό Κάθισμα, «Παναγίας της Χρυσοπηγῆς», στο ομώνυμο Ακρωτήριο, όπου και τελέσθηκε ο Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, υπό του Σεβασμιωτάτου και των συγχοροστατούντων αυτώ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αυστρίας κ. Μιχαήλ, Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Γλυφάδας κ. Παύλου και Αιτωλοακαρνανίας κ. Κοσμά .


Την Πέμπτη, της Αναλήψεως, 28 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος συνιερούργησε μετά τῶν ως άνω Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών στον Ι. Μητροπολικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Μιχαήλ μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου προς τον Σεβασμιώτατο και το λαό της Σίφνου.


Στη συνέχεια έλαβε χώρα η Λιτανεία της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Χρυσοπηγής.


Προ του πέρατος των Λειτουργικών Εκδηλώσεων, ο Σεβασμιώτατος ετίμησε με το Παράσημο της Ιερᾶς Μητροπόλεως τον κ. Γεώργιο Ζαμπέλη, για τις υπηρεσίες που επί πεντηκονταετία προσέφερε στο νησί και το λαό της Σίφνου, ως Πρόεδρος και μέλος του Συνδέσμου Σιφνίων και την Εκπαιδευτικό κ. Αικατερίνη Καραγιάννη-Λεμπέση για τη σημαντική συμβολή της στην εκπαίδευση των νέων της Σίφνου και στο κατηχητικό έργο της τοπικῆς Εκκλησίας.


Το εσπέρας της ίδιας μέρας, μετέβη αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς, μέσω Σύρου, στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ.


Την Παρασκευή, 14 Μαΐου το πρωί, υποδέχθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας τους τ. Βασιλείς Κωνσταντίνο και Άννα-Μαρία, οι οποίοι με τον υιό τους Νικόλαο, εκτελώντας τάμα, πραγματοποίησαν προσκύνημα στη Μεγαλόχαρη.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Το Σάββατο, 15 Μαΐου, μετέβη αεροπορικώς στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.


Την Κυριακή, 16 Μαΐου, έλαβε μέρος στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, και στην χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτου Λαγκαδᾶ κ. Ιωάννου.


Το εσπέρας της ίδιας μέρας, μετέβη αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς, μέσω Ραφήνας, στη ΜΥΚΟΝΟ.


Τη Δευτέρα, 17 Μαΐου, το πρωί, θα τελέσει τα Θυρανοίξια του ι. Παρεκκλησίου του Αγίου Μάρκου, στην περιοχή «Χουλάκια» και το απόγευμα θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Την Τετάρτη, 19 Μαΐου, θα μεταβεί στην ΑΝΔΡΟ.


Την Πέμπτη, 20 Μαΐου, θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου, επί τη μνήμη της ανακομιδής των ι. Λειψάνων του Αγίου, και το εσπέρας θα πλεύσει προς ΜΥΚΟΝΟ.


Την Παρασκευή, 21 Μαΐου, θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μυκόνου και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Το Σάββατο, 22 Μαΐου, θα χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου, επί τη 74η επετείω από την Εύρεση της θαυματουργού εικόνος του Αγίου.


Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 23 Μαΐου, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου.


Το μεσημέρι, θα πλεύσει στην ι.νήσο ΤΗΝΟ και το απόγευμα θα τελέσει τα Θυρανοίξια του Ι. Ναού της Αγίας Τριάδος Χατζηράδου, ο οποίος ανακαινίσθηκε και εξωραΐστηκε εκ βάθρων με δαψιλή δωρεά φιλαγίου και ευσεβούς χορηγού.


Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 24 Μαΐου, θα ιερουργήσει στον ως άνω Ι.Ναό.


Την Πέμπτη, 13 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, τελέσθηκε, παρουσία πολλών πιστών, ευχαριστήριος Αγρυπνία επί τη ευλογητή συμπληρώσει 4 ετών από την, διά των χειρών του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, έλευση στην Ερμούπολη του ιερού Αποτμήματος εκ των λειψάνων του Αγίου Νικολάου, κατά την οποία ο Γραμματέας της Μητροπόλεως κ. Αλέξανδρος Μαρκουίζος, φιλόλογος, ομίλησε με θέμα : «Ιστορικές περιπέτειες των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου».


Ο Σεβασμιώτατος απέστειλε προς τους μαθητές όλων των νησιών της Μητροπόλεως, που παίρνουν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις την ακόλουθη ευχετήριο επιστολή:

«Αγαπητό μου παιδί,

Καθώς το πλοίο της ζωής σου ανοίγεται σε ένα καινούριο πέλαγος γνώσης, εμπειρίας και ζωής, αναζητώντας την «Ιθάκη» της προσωπικής σου ανέλιξης και καταξίωσης, η σκέψη, οι ευχές και οι προσευχές μου βρίσκονται, ιδιαίτερα και εντονὠτερα τώρα, κοντά σου, καθώς οι κόποι μιας μακροχρόνιας προσπάθειας δοκιμάζονται μέσω της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που καλώς ή κακώς αποτελεί αφετηρία για το ξεκίνημα της νέας σου πορείας.

Συμμερίζομαι την αγωνία σου, αφουγκράζομαι το καρδιοχτύπι σου.

Θέλω,όμως, και να σου τονίσω ότι η έκβαση αυτής της προσπάθειας δεν ορίζει ούτε προδιαγράφει την κατεύθυνση της ζωής σου.Η εισαγωγή σου σε κάποια σχολή είναι μεν μία προϋπόθεση για την επαγγελματική επιτυχία, αλλ’ αυτό δεν είναι ούτε δεσμευτικό, ούτε απόλυτο.. Ο κύκλος του αγώνα που κάνουμε όλοι για να συναντήσουμε και να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας δεν κλείνει ποτέ!

Με ηρεμία και ψυχραιμία, με εμπιστοσύνη στη Χάρη του Θεού, τον εαυτό σου και τις γνώσεις σου, θα βγαίνεις πάντα νικητής σε κάθε μάχη της ζωής σου!

Σου εύχομαι ολόψυχα «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ» και σε διαβεβαιώνω ότι στη ζωή, που τώρα ανοίγεται μπροστά σου, θα βρίσκομαι πάντοτε δίπλα σου, συμπαραστάτης και βοηθός σου, καμαρώνοντας, μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους σου, για την πρόοδό σου και συγχαίροντας για τις επιτυχίες σου.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 17 Μαΐου 2010


Εκτύπωση   Email