Δελτίο τύπου 10/05/2010


Την Τρίτη, 4 Μαΐου, το απόγευμα, τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στην εορτάζουσα Ι. Μονή της Αγίας Ειρήνης, περιοχής Αποικίων και εν συνεχεία μετέβη με σκάφος στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ.


Την Πέμπτη, 6 Μαΐου, ιερούργησε στον Ι. Ναό της Αγίας Ειρήνης, στην περιοχή Μερχιά.


Την Παρασκευή, 7 Μαΐου, μετέβη αεροπορικώς και οδικώς στις ΣΕΡΡΕΣ και το απόγευμα έλαβε μέρος στον Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό της πόλεως, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, κατά την οποία άγει τα ονοματήριά του ο οικείος Μητροπολίτης Σερρών Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος, ανταποδίδοντας παρόμοια επίσκεψή του στη Σύρο.


Το Σάββατο, 8 Μαΐου, το πρωί, συνιερούργησε μετ’ άλλων Αρχιερέων στον ανωτέρω ιερό Ναό και ευχήθηκε στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο.


Το εσπέρας του Σαββάτου, 8 Μαΐου, επέστρεψε οδικώς και αεροπορικώς στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και παρέστη στη μηνιαία συνάντηση της «Σχολής Γονέων», που ίδρυσε η Ιερά Μητρόπολη στα πλαίσια του «Κέντρου Μέριμνας για την Οικογένεια».


Την Κυριακή, 9 Μαΐου, μετέβη με ελικόπτερο στην ΚΙΜΩΛΟ και τέλεσε ετήσιο Μνημόσυνο Κιμωλίας Ευεργέτιδος Ναών της νήσου στον Ιερό Ναό Παναγίας της Οδηγητρίας.


Το εσπέρας της ίδιας μέρας, μέσω Σύρου, μετέβη στην ΑΘΗΝΑ.


Από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, 10 - 12 Μαΐου, θα συμμετάσχει στις εργασίες της έκτακτης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Την Τετάρτη, 12 Μαΐου, θα πλεύσει στη ΣΙΦΝΟ, επί τη αναμνήσει του θαύματος της Παναγίας της επιλεγομένης Χρυσοπηγής.


Το απόγευμα, στο Μοναστικό Κάθισμα, «Παναγίας της Χρυσοπηγῆς», στο ομώνυμο Ακρωτήριο, όπου και θα μεταφερθείμε πλοίο, κατά το τοπικό έθος, η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Χρυσοπηγής, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.


Την Πέμπτη, της Αναλήψεως, 13 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος θα συνιερουργήσει μετ’ άλλων Αρχιερέων, υπ’ αυτού προσκληθέντων στον Ι. Μητροπολικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και στη συνέχεια θα προστεί της Λιτανείας της θαυματουργού εικόνος.


Το εσπέρας της ίδιας μέρας, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ


Την Πέμπτη, 13 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, θα τελεσθεί ευχαριστήριος Αγρυπνία επί τη ευλογητή συμπληρώσει 4 ετών από την, διά των χειρών του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, έλευση στην Ερμούπολη του ιερού Αποτμήματος εκ των λειψάνων του Αγίου Νικολάου, κατά την οποία ο Γραμματέας της Μητροπόλεως κ. Αλέξανδρος Μαρκουίζος, φιλόλογος, θα ομιλήσει με θέμα : «Ιστορικές περιπέτειες των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου».

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 10 Μαΐου 2010


Εκτύπωση   Email