Δελτίο τύπου 26/04/2010


Την Τρίτη, 20 Απριλίου, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Την Πέμπτη, 22 Απριλίου, το απόγευμα εχοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως και στη συνέχεια προέστη της λιτανεύσεως της εικόνας του Αγίου, παρουσία των Αρχών του Νομού και της πόλεως και τη συμμετοχή πλήθους πιστών.


Την Παρασκευή, 23 Απριλίου, ιερούργησε εν πληθούση Εκκλησία κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό.


Στη συνέχεια, μετέβη στο στρατόπεδο της 90ΜΕ Σύρου και ετέλεσε τη δοξολογία επι τη εορτή του προστάτου του Πεζικού, Αγίου Γεωργίου.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας έπλευσε προς ΠΕΙΡΑΙΑ.


Το Σάββατο, 24 Απριλίου, το πρωί, στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Πρεσβυτέρας.


Το απόγευμα, έπλευσε προς ΑΝΔΡΟ.


Την Κυριακή, 25 Απριλίου, ιερούργησε στον Ι. Ναό Παναγίας, Χώρας Άνδρου.


Τη Δευτέρα, 26 Απριλίου, με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης», συνοδευόμενος από την Διευθύντρια, θα μεταβεί στο ΚΙΛΚΙΣ, προκειμένου να επισκεφθεί την εκεί λειτουργούσα «Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου».


Την Τρίτη, 27 Απριλίου, θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση της «Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης», της οποίας είναι μέλος, που θα λάβει χώρα στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου, στην ΑΘΗΝΑ.


Την Τετάρτη, 28 Απριλίου, θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης», του οποίου είναι Πρόεδρος.


Το εσπέρας της ίδιας μέρας, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Την Κυριακή, 2 Μαϊου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Παρακοπής, όπου και θα πραγματοποιηθεί εορταστική λειτουργική σύναξη όλων των παιδιών των Ενοριακών Κατηχητικών Ομάδων της Σύρου, επί τη λήξει της εφετινής Κατηχητικής Περιόδου.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 26 Απριλίου 2010


Εκτύπωση   Email