Δελτίο τύπου 12/04/20101. Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου σε καμία περίπτωση δεν θα ἐδινε ἀδεια, εάν εγνώριζε τα συγκεκριμένα στοιχεία του σεναρίου.

2. Η Εταιρεία «Black Orange A.E.» ζήτησε με την από 27.04.2009 επιστολή της την άδεια της Ιεράς Μητροπόλεως προκειμένου να γυριστούν σκηνές «στο Νεκροταφείο της Σίφνου Άγιος Παύλος, στην τοποθεσία Άγιος Λουκάς, στις παρυφές των τάφων και να σκαφτεί ένας ρηχός τάφος και να κατασκευαστεί ένα ψεύτικο μνήμα από ελαφρύ ξύλο ή φελιζόλ, τηρώντας τους όρους ευγένειας και σεβασμού του χώρου» για τις ανάγκες της ταινίας «Η ΝΗΣΟΣ», η οποία και εδόθη μόνο για το σκοπό αυτό και ουδέν άλλο.

3. Στην αίτησή της απεκρύβη κάθε στοιχείο, που αφορούσε το σενάριο και αναφέρεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.

4. Κατόπιν των ανωτέρω, η Ιερά Μητρόπολη Σύρου σήμερα:

α) απέστειλε εξώδικο στην εφημερίδα «Το Παρόν», με το οποίο αποκαθιστά την αλήθεια, και

β) κατέθεσε αγωγή κατά της Εταιρείας «Black Orange A.E.» διότι απέκρυψε στην αίτησή της για τη χορήγηση αδείας τα όσα προσβλητικά για το φρόνημα και το ήθος του ιερό Κλήρο στοιχεία παρουσιάζονται από τον υποδυόμενο τον κληρικό ηθοποιό.

5. Η Ιερά Μητρόπολη κρίνει ότι πριν την τη δημοσίευση του συγκεκριμένου σχολίου, η Εφημερίδα θα έπρεπε προηγουμένως και για λόγους στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας να ζητήσει διευκρινίσεις από την Ιερά Μητρόπολη.

6. Αναμένει από την Εφημερίδα «Το Παρόν» άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 12 Απριλίου 2010

Εκτύπωση   Email