Δελτίο τύπου 12/04/2010


Τήν Πέμπτη της Διακαινισίμου, 8 Απριλίου, μετέβη με ελικόπτερο από την Ερμούπολη στη ΣΙΚΙΝΟ, όπου και τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στην εορτάζουσα Ι.Μονή Ζωοδόχου Πηγής.


Ακολούθως, με το ίδιο μέσο, μετέβη στην ΑΝΔΡΟ και εχοροστάτησε κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στο χωριό Επισκοπιό, περιοχής Κορθίου, με εντυπωσιακή συμμετοχή πλήθους πιστών.


Την Παρασκευή της Διακαινισίμου, 9 Απριλίου, το πρωί, ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής «Αγίας», περιοχής Μπατσίου.


Ακολούθως, επισκέφθηκε στο αγκυροβόλιό της τη φρεγάτα του Π.Ν. «Π. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ» και ευχήθηκε στον εξ Άνδρου καταγόμενο Κυβερνήτη της, Αντιπλοίαρχο κ. Δημ. Μήλα, και τα μέλη του Πληρώματος.


Το Σάββατο της Διακαινισίμου, 10 Απριλίου, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Την Κυριακή του Θωμά, 11 Απριλίου, ιερούργησε εν πληθούσῃ εκκλησία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Αναστάσεως, στο λόφο Βροντάδου.


Τη Δευτέρα, 12 Απριλίου, θα έχει συνάντηση στην ΑΘΗΝΑ με θεσμικούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για θέματα της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης» στο Δ.Σ. της οποίας είναι Πρόεδρος.


Την Τρίτη, 13 Απριλίου, θα πλεύσει στη ΜΥΚΟΝΟ.


Την Τετάρτη, 14 Απριλίου, θα ιερουργήσει στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως Μυκόνου.


Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, θα μεταβεί στην ΑΘΗΝΑ και το απόγευμα θα ομιλήσει στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φωκαίας ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, με θέμα : «Οικογένεια-Η Μαρτυρία της Αγάπης».


Την Πέμπτη, 15 Απριλίου, υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης», συνοδεόμενος από μέλη του Δ.Σ. και τη Διευθύντρια της Εστίας, θα μεταβεί στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ, προκειμένου να επισκεφθεί την εκεί λειτουργούσα «Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας» του Ιερατικού Σχολείου Β΄ Ευκαιρίας.


Την Παρασκευή, 16 Απριλίου, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Το Σάββατο, 17 Απριλίου, πλεύσει στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ.


Την Κυριακή, 18 Απριλίου, θα υποδεχθεί το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την ετήσια προσκυνηματική του επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, συνοδευόμενος από εκατοντάδες προσκυνητές.


Το Σάββατο, 17 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, θα πραγματοποιηθεί η μηνιαία συνάντηση της «Σχολής Γονέων» της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 12 Απριλίου 2010


Εκτύπωση   Email