Δελτίο τύπου 06/04/2010


Τη Μ. Τρίτη, 30 Μαρτίου, μετέβη στην ΑΘΗΝΑ, όπου, με την ιδιότητά του ως μέλους Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής, αποτελουμένης καί ἀπό τούς Σεβ. Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Βασίλειο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, συναντήθηκε με αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες στην αίθουσα της Γερουσίας, στη Βουλή, στα πλαίσια της διαβούλευσης για τις θέσεις και τις προτάσεις της Εκκλησίας επί του φορολογικού νομοσχεδίου.


Το απόγευμα, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, και το εσπέρας εχοροστάτησει κατά τήν Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως.


Τη Μ. Τετάρτη, 31 Μαρτίου, το πρωί, ιερούργησε κατά την τελευταία Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, στα Χρούσσα.


Το απόγευμα, τέλεσε το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου στον Ι. Ναό του Προφήτου Ηλιού Επισκοπείου.


Το εσπέρας, τέλεσε την Ακολουθία του Νιπτήρος, στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου Ποσειδωνίας.


Τη Μ. Πέμπτη, 1 Απριλίου, το πρωί ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Ερμουπόλεως.


Το εσπέρας, προέστη της Ακολουθίας των Αγίων Παθών στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.


Την Μ. Παρασκευή, 2 Απριλίου, εχοροστάτησε κατά την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου.


Το μεσημέρι, προέστη της λιτανεύσεως του Επιταφίου στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως.


Το απόγευμα, τέλεσε την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, διαδοχικά, στην Ι. Μονή Αγίας Βαρβάρας και στους Ι. Ναούς Τιμίου Σταυρού Παρακοπής και Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως.


Ακολούθως, προέστη της λιτανεύσεως του ιερού Επιταφίου του Μητροπολιτικού Ναού, μέχρι την ιστορική πλατεία Μιαούλη, όπου, κατά το έθος, συναντήθηκαν οι Επιτάφιοι των Ι. Ναών Μεταμορφώσεως, Αγίου Νικολάου και Κοιμήσεως της Θεοτόκου.


Το πρωί του Μ. Σαββάτου, 3 Απριλίου, τέλεσε τον Εσπερινό και ιερούργησε στον Ι. Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος.


Το μεσονύκτιο, τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως και ιερουργήσει κατά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, στον Ι. Μητοπολιτικό Ναό του Σωτήρος.


Την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ, 4 Απριλίου, τέλεσε τον Εσπερινό της Αγάπης, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως.


Τήν Τρίτη της Διακαινισίμου, 6 Απριλίου, θα μεταβεί στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ, προκειμένου να παραστεί, ως ένας από τους παρουσιαστές, στην παρουσίαση των βιβλίων του Τηνίου Φωτογράφου κ. Αρ. Κοντογιώργη «Χριστούγεννα στον Τριπόταμο-Το έθιμο της Αγάπης» και «Πάσχα στην Τήνο».


Τήν Πέμπτη της Διακαινισίμου, 8 Απριλίου, θα μεταβεί με ελικόπτερο από την Ερμούπολη στη ΣΙΚΙΝΟ, όπου και θα τελέσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό στην εορτάζουσα Ι.Μονή Ζωοδόχου Πηγής.


Ακολούθως, με το ίδιο μέσο, θα μεταβεί στην ΑΝΔΡΟ και θα χοροστατήσει κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στο χωριό Επισκοπιό, περιοχής Κορθίου.


Την Παρασκευή της Διακαινισίμου, 9 Απριλίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής «Αγίας», περιοχής Μπατσίου.


Το Σάββατο της Διακαινισίμου, 10 Απριλίου, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Την Κυριακή του Θωμά, 11 Απριλίου, θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Αναστάσεως, στο λόφο του Βροντάδου.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 6 Απριλίου 2010


Εκτύπωση   Email