Δελτίο τύπου 22/03/2010


Την Τρίτη, 16 Μαρτίου, έλαβε μέρος σε κοινή συνάντηση της Επιτροπής για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, της οποίας είναι μέλος, με τη διοικούσα Επιτροπή της Α.Ε.Α.Α., στο κτήριο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την Τετάρτη, 17 Μαρτίου, έπλευσε στην ΚΕΑ και τέλεσε Εσπερινή Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων και χειροτονία Διακόνου στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού.

Την Πέμπτη, 18 Μαρτίου, μετέβη στην ΑΘΗΝΑ και συμμετέσχε σε συνεδρίαση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί των Ευρωπαϊκών Θεμάτων, της οποίας είναι μέλος.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, συναντήθηκε με την Υπουργό Παιδείας, διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου για θέματα της Εκκλησιαστικής Εστίας.

Την Παρασκευή, 19 Μαρτίου, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης, θα μετέβη στην ΑΝΔΡΟ και το απόγευμα τέλεσε την Ακολουθία του Ακαθίστου ‘Υμνου στο Πανανδριακό Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας Θεοσκεπάστου, όπου φυλάσσεται και η ομώνυμη περίπυστη εικόνα της προστάτιδος των απανταχού Ανδρίων.

Το Σάββατο, 20 Μαρτίου, συνιερούγησε μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου στον κατάμεστο από Ανδρίους πιστούς ως άνω Ιερό Ναό και τίμησε με το Μετάλλιο της Ι. Μητροπόλεως Ευεργέτη της Ι. Μητροπόλεως και τρεῖς Συνταξιούχους Εκπαιδευτικούς της Άνδρου.

Την Κυριακή, 21 Μαρτίου, ιερούργησε ωσαύτως στον Ι. Ναό της Θεοσκεπάστου και προέβη σε χειροτονία Διακόνου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, μετέβη στην ΑΘΗΝΑ.

Τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου, θα λάβει μέρος σε Συνεδρίαση της Επιτροπής για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, της οποίας είναι μέλος.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την Τετάρτη, 24 και την Πέμπτη 25 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος θα ευρίσκεται στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ, όπου θα συμμετάσχει στις Λατρευτικές και Λειτουργικές εκδηλώσεις στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας, επί τη εθνική και θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το απόγευμα της Πέμπτης, 25 Μαρτίου, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και θα ομιλήσει σε Επετειακή Εορταστική Εκδήλωση του Λυκειου Ελληνίδων.

Την Παρασκευή, 26 Μαρτίου, θα πλεύσει στη ΜΥΚΟΝΟ και θα ιερουργήσει κατά την Εσπερινή Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ι. Ναό της Παναχράντου, όπου από το Σάββατο των Αγίων Θεοδώρων εκτίθεται σε προσκύνημα η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, της επιλεγομένης Τουρλιανής.

Το Σάββατο του Λαζάρου, 27 Μαρτίου,
θα ιερουργήσει ωσαύτως στον ως άνω ιερό Ναό και στη συνέχεια προστεί της τρίωρης λιτανευτικής ανόδου της αγίας εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής, στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Άνω Μεράς, από τον Ι. Ναό της Παναχράντου, Χώρας Μυκόνου, στον οποίο παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της Μ. Τεσσαρακοστής και όπου πλήθος πιστών καθημερινά προσερχόταν για να την προσκυνήσει και να παρακολουθήσει τις τελούμενες εκεί ι. Ακολουθίες.

Την Κυριακή των Βαίων, 28 Μαρτίου, θα ιερουργήσει στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής και θα τελέσει χειροτονία σε Πρεσβύτερο, Διακόνου Εκπαιδευτικού.

Ακολούθως, θα μεταβεί στην ΑΝΔΡΟ και το εσπέρας θα τελέσει την Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αλαδινού.Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 22 Μαρτίου 2010

Εκτύπωση   Email