Δελτίο τύπου 15/03/2010


Την Τρίτη, 9 Μαρτίου, τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό και στη συνέχεια επισκέφθηκε ΔΗΜΟΤΙΚΑ Σχολεία της Χώρας Μυκόνου.


Την Πέμπτη, 11 Μαρτίου, μετέβη στην ΑΘΗΝΑ, και έλαβε μέρος σε σύσκεψη υπό τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄ και τη συμμετοχή Σεβ. Μητροπολιτών, στις Επαρχίες των οποίων λειτουργούν Εκκλησιαστικά Σχολεία, για θέματα Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.


Την Παρασκευή, 12 Μαρτίου, μετέβη, μέσω ΤΗΝΟΥ, στην ΑΝΔΡΟ, και το απόγευμα τέλεσε την Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Ι. Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Αποικίων, προ του πέρατος της οποίας ετίμησε με το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως, επί τη αποχωρήσει του, τον επί 35ετία Εφημέριο του Ναού, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Ιπποκράτη Πολέμη.


Το Σάββατο, 13 Μαρτίου, το πρωί, μετέβη στη Ναυτική Βάση Αμμολόχου και ετέλεσε την Πανήγυρη του εκεί Παρεκκλησίου των Αγίων Τεσσαράκοντα, την οποία παρακολούθησαν η Διοίκηση, Αξιωματικοί και οπλίτες της Μονάδας και πλήθος πιστών από τα γύρω χωριά, προς τους οποίους και ομίλησε καταλλήλως. Ο Διοικητής πρόσφερε στο Σεβασμιώτατο αναμνηστική πλακέττα και εκείνος διένειμε στο προσωπικό της Βάσης μικρούς σταυρούς, ως ευλογία.


Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Τρομαρχίων, στην περιοχή Κορθίου, στις εγκαταστάσεις της οποίας σχεδιάζεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι μικρό Κατασκηνωτικό Κέντρο.


Το απόγευμα, τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κοχύλου.


Την Κυριακή, 14 Μαρτίου, ιερούργησε στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Μεσσαριάς και εχειροθέτησε Αναγνώστες δύο υποψηφίους Κληρικούς.


Πριν αναχωρήσει για ΑΘΗΝΑ, επισκέφθηκε τη γυναικεία Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, στην περιοχή Μπατσίου.


Τη Δευτέρα, 15 Μαρτίου, θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικών Μνημείων.


Την Τρίτη, 16 Μαρτίου, θα συμμετάσχει σε κοινή συνάντηση Κληρικών και Καθηγητών της Επιτροπής Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, της οποίας είναι μέλος, στο κτήριο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Την Τετάρτη, 17 Μαρτίου, θα πλεύσει στην ΚΕΑ, όπου θα τελέσει Εσπερινή Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων και θα προβεί σε χειροτονία Διακόνου.


Την Πέμπτη, 18 Μαρτίου, θα μεταβεί στην ΑΘΗΝΑ και θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί των Ερωπαϊκών Θεμάτων, της οποίας εἰναι μέλος.


Την Παρασκευή, 19 Μαρτίου, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης, θα μεταβεί στην ΑΝΔΡΟ και το απόγευμα θα τελέσει την Ακολουθία του Ακαθίστου ‘Υμνου στο Πανανδριακό Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας Θεοσκεπάστου, όπου φυλάσσεται και η ομώνυμη περίπυστη εικόνα της προστάτιδος των απανταχού Ανδρίων.


Το Σάββατο, 20 Μαρτίου,θα ιερουργήσει στον ως άνω Ιερό Ναό και θα τιμήσει Ευεργέτη της Ι. Μητροπόλεως και τρεῖς Συνταξιούχους Εκπαιδευτικούς της Άνδρου.


Την Κυριακή, 21 Μαρτίου, θα ιερουργήσει ωσαύτως στον Ι. Ναό της Θεοσκεπάστου και θα τελέσει τη χειροτονία Διακόνου.


Την Πέμπτη, 11 Μαρτίου, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο εγκαινιασμός της ανακαινίσεως του Ιερού Ναού Γενεθλίου της Θεοτόκου, στα Χρούσσα της ΣΥΡΟΥ, και ακολούθως τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου. Την τελετή παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Άνω Σύρου κ. Φώτης Ξαγοράρης, Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων Ερμουπόλεως και Ποσειδωνίας πλήθος πιστών, που θαύμασαν τα αποτελέσματα της ανακαινίσεως του Ναού. Σε μήνυμά του, ο Σεβασμιώτατος, χαρακτήρισε το Ναό κόσμημα της τοπικής μας Εκκλησίας και συνεχάρη τον Πρόεδρο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Αλέξανδρο Σταματίου, και τα μέλη της για την άοκνη φροντίδα και μέριμνά τους για την ανακαίνιση και τον εξωραίσμό του Ναού.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 15 Μαρτίου 2010


Εκτύπωση   Email