Δελτίο τύπου 08/03/2010


Το απόγευμα της ίδιας μέρας τέλεσε την Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριοβασάλου.


Την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, το πρωί, συνέχισε τις επισκέψεις του στα Σχολεία του νησιού


Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, έπλευσε προς ΚΙΜΩΛΟ.


Το απόγευμα τέλεσε Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Παναγίας της Οδηγητρίας.


Την Παρασκευή, 5 Μαρτίου, το πρωί, επισκέφθηκε τα Σχολεία της Κιμώλου, στα οποία έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και σεβασμό, τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο και από τους μαθητές.


Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Γηροκομείο της Κιμώλου.


Το μεσημέρι, επέστρεψε στην ΜΗΛΟ.


Το απόγευμα τέλεσε την Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών, διαδοχικά, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ζεφυρίας και τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αδάμαντος, παρουσία πλήθους πιστών.


Αργά το βράδυ, αναχώρησε για ΠΕΙΡΑΙΑ.


Το Σάββατο, 6 Μαρτίου, μετέβη στη ΣΙΦΝΟ και το απόγευμα τέλεσε τον Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Εξαμπέλων


Την Κυριακή, 7 Μαρτίου, της Σταυροπροσκυνήσεως, ιερούργησε, εν πληθούση εκκλησία, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.


Το μεσημέρι αναχώρησε για ΠΕΙΡΑΙΑ.


Τή Δευτέρα, 8 Μαρτίου, θα πλεύσει στη ΜΥΚΟΝΟ καί το απόγευμα θα προστεί κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι. Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.


Την Τρίτη, 9 Μαρτίου, θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό και στη συνέχεια θα επισκεφθεί δύο Σχολεία της Χώρας Μυκόνου.


Την Πέμπτη, 11 Μαρτίου, το απόγευμα θα τελέσει τον εγκαινιασμό της ανακαινίσεως του Ιερού Ναού Γενεθλίου της Θεοτόκου, στα Χρούσσα της ΣΥΡΟΥ, και την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.


Την Παρασκευή, 12 Μαρτίου, θα μεταβεί, μέσω ΤΗΝΟΥ, στην ΑΝΔΡΟ, και το απόγευμα θα τελέσει την Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμῶν της Θεοτόκου στον Ι. Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Αποικίων.


Το Σάββατο, 13 Μαρτίου, θα τελέσει τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κοχύλου.


Την Κυριακή, 14 Μαρτίου, θα ιερουργήσει στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Μεσσαριάς.


Το Σάββατο, 6 Μαρτίου, στήν ἀνακαινισμένη αἴθουσα τοῦ Ἱ. Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ τῆς Μεταμορφώσεως ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η μηνιαία συνάντηση της «Σχολής Γονέων», η οποία λειτουργεί για δεύτερη περίοδο, στα πλαίσια του «Κέντρου Μέριμνας για την Οικογένεια» της Ιεράς Μητροπόλεως, και απευθύνεται σε νέους, που ετοιμάζονται νά παντρευτούν, σε νεόνυμφα ζευγάρια και σε ζευγάρια, που έχουν παιδιά.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 8 Μαρτίου 2010


Εκτύπωση   Email