Δελτίο τύπου 02/03/2010

κατά τη διάρκεια της οποίας ομίλησε ο Λέκτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαος Ξιώνης, με θέμα «Πάθη τα σωστικά. Το πάθος στη σωτηρία των ανθρώπων.


Τήν Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος ἐπλευσε στην ΚΥΘΝΟ, όπου πραγματοποίησε μονοήμερη ποιμαντική περιοδεία, κατά τη διάρκεια της οποίας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας και τα Σχολεία της νήσου και τέλεσε το ιερό Ευχέλαιο στον Ι.Ναό Αγίας Τριάδος Χώρας Κύθνου.


Την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, προέστη της Ακολουθίας της Β΄ Στάσεως τῶν Χαιρετισμών προς τη Θεοτόκο στον Ι. Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ.


Το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου Αἰδεσιμολ. Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου, έπλευσε στη ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ και τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι. Ναό της Παναγίας της Παναγίας της επιλεγομένης «Μαρτιάτισσας», μετά το πέρας του οποίου η Εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε λιτανευτικά στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χώρας.


Το πρωί τῆς Κυριακής, 28 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον εξονομασθέντα Ι. Ναό, με τη συγκινητική και εντυπωσιακή παρουσία όλων των μαθητών του νησιού, και πλήθους πιστών.


Στη συνέχεια, επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, όπου στον αύλιο χώρο του Ι.Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως, παρουσία των τοπικών Μ.Μ.Ε. υπέγραψε επιστολή προς την αρμόδια Επιστημονική Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία παρακαλεί στην ονομασία του πιθανολογούμενου νέου ενιαίου Δήμου να περιλαμβάνεται και η ονομασία «Ερμουπόλεως».


Την Τετάρτη, 3 Μαρτίου, το πρωί, θα μεταβεί στη ΜΗΛΟ και θα επισκεφθεί Σχολεία του νησιού.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα τελέσει Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριοβασάλου.


Την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, θα συνεχίσει τις επισκέψεις του στα Σχολεία του νησιού και το μεσημέρι θα πλεύσει προς ΚΙΜΩΛΟ.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα τελέσει Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Παναγίας της Οδηγητρίας.


Την Παρασκευή, 5 Μαρτίου, το πρωί, θα επισκεφθεί τα Σχολεία και το Γηροκομείο του νησιού και το μεσημέρι θα πλεύσει στην ΜΗΛΟ.


Το απόγευμα θα τελέσει την Ακολουθία της Β΄ Στάσεως των Χαιρετισμών, διαδοχικά, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ζεφυρίας και τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αδάμαντος.


Αργά το βράδυ, θα αναχωρήσει για ΠΕΙΡΑΙΑ.


Το Σάββατο, 6 Μαρτίου, θα μεταβεί στη ΣΙΦΝΟ και το απόγευμα θα τελέσει τον Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Εξαμπέλων


Την Κυριακή, 7 Μαρτίου, της Σταυροπροσκυνήσεως, θα ιερουργήσει στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και το μεσημέρι θα αναχωρήσει για ΠΕΙΡΑΙΑ.


Τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου, παραγματοποιήθηκε στο Διοορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη Μονή Πεντέλης, το Δ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο, με θέμα «Η Ποιμαντική Διακονία της Εκκλησίας στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα», το οποίο παρακολούθησε, ως ἐκπρόσωπος της Ι. Μητροπόλεως, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 2 Μαρτίου 2010


Εκτύπωση   Email