Δελτίο τύπου 23/02/2010


Την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, έπλευσε στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ και προέστη της Ακολουθίας της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, διαδοχικά, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, στα Δυό Χωριά.


Αργά το εσπέρας έπλευσε προς ΜΥΚΟΝΟ.


Το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, το πρωί, στο Καθολικό της Ι.Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργίακαι στη συνέχεια, κατά το επιχώριο έθος, προέστη της τρίωρης λιτανευτικής προόδου της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής, της Προστάτιδος των απανταχού Μυκονίων, από την Ιερά Μονή προς την πόλη της Μυκόνου, όπου και ενεθρονίσθη στον Ι. Ναό Παναχράντου, στον οποίο, κατά το πατροπαράδοτο και τρισαιώνιο έθος, θα παραμείνει προς ευλογία και αγιασμό των πιστών μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 21 Φεβρουαρίου, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, Γηροκομείου, και στη συνέχεια θα προἐστη της λιτανεύσεως των ιερών Εικόνων στον αύλιο χώρο του Ιδρύματος, μπροστά από τα δωμάτια των περιθαλπομένων στο Ίδρυμα γερόντων, προς τον καθένα των οποίων απηύθυνε τις ευχές του.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στη θέση «Καμάρα» της Άνω Σύρου, ο Σεβασμιώτατος επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του Πληρώματος της Εκκλησίας της Σύρου υποδέχθηκε το ιερό Λείψανο του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, από την Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Άνδρου, το οποίο, στη συνέχεια, λιτανεύθηκε στον ιστορικό Ναό της Αγίας Τριάδος.


Ακολούθως, ετελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, κατά τον οποίο ομίλησε ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου, Πανοσιολ. Ἀρχιμ. Δωρόθεος Θέμελης.


Τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε σε Συνεδρίαση Εἰδικής Συνοδικής Επιτροπής.


Τήν Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, θα πλεύσει στην ΚΥΘΝΟ, όπου θα πραγματοποιήσει μονοήμερη ποιμαντική περιοδεία, με επίσκεψη στα Σχολεία της νήσου και τέλεση του ιερού Ευχελαίου στον Ι.Ναό Αγίας Τριάδος Χώρας Κύθνου.


Την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, θα προστή της Ακολουθίας της Β΄ Στάσεως τῶν Χαιρετισμών προς τη Θεοτόκο στον Ι. Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ.


Το Σάββατο και την Κυριακή, 27 και 28 Φεβρουαρίου, ο μιώτατος θα μεταβεί στη ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ, για την εορτή της Παναγίας, της επιλεγομένης «Μαρτιάτισσας».

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 23 Φεβρουαρίου 2010


Εκτύπωση   Email