Δελτίο τύπου 16/02/2010


Το απόγευμα της ίδιας μέρας, τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι.Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.


Την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, το πρωί, ιερούργησε εν πληθουση Εκκλησία στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού (Δημοτικιάς), επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, Πολιούχου Κέας.


Τήν Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, επέστρεψε στη ΣΥΡΟ.


Το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, έπλευσε στην ΠΑΡΟ, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.


Την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, συνιερούργησε μετά τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου στον ιερό Ναό Παναγίας της Εκατονταπυλιανής και έλαβε μέρος στη χειροτονία Πρεσβυτέρου και το μεσημέρι επέστρεψε στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Το εσπέρας της ίδιας μέρας, παρέστη στον Κατανυκτικό Εσπερινό, που τελέσθηκε από τους Κύκλους Αγίας Γραφής Σύρου στον Ι. Ναό τῶν Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ερμουπόλεως, όπου κατά το έθος, από του ι. Βήματος και διά του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως, ο οποίος μετέδιδε την Ακολουθία, εζήτησε συγνώμη από τον Κλήρο και το Λαό της Μητροπόλεως, ευχήθηκε σε όλους «καλή Σαρακοστή» και τους πρέτρεψε να βρίσκονται σε πνευματική εγρήγορση.


Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ΤΗΝΟΥ, ετελέσθη ωσαύτως την ίδια μέρα ο Κατανυκτικός Εσπερινός, παρουσία απάντων των Εφημερίων της ιεράς νήσου, των Μελών της Διοικούσας το Πανελλήνιο Ίδρυμα Επιτροπής και πλήθους πιστών, προς τους οποίους ομίλησε διδακτικώτατα ο παρά τη Ιερά Συνόδω Γραμματεύς Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος.


Την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει κατά την πρώτη Εσπερινή Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως, κατά την οποία θα ομιλήσει ο ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελλογιμώτατος κ. Σπυρίδων Κοντογιάννης, με θέμα «Τριώδιο καί Μ. Τεσσαρακοστή».


Την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, θα μεταβεί στην ιερά νήσο Τήνο και θα προστεί της Ακολουθίας της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, διαδοχικά, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, στα Δυό Χωριά, και στη συνέχεια θα πλεύσει προς ΜΥΚΟΝΟ.


Το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου, το πρωί, στο Καθολικό της Ι.Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά, ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει την Πανηγυρική Θεία Λειτουργίακαι στη συνέχεια, κατά το επιχώριο έθος, θα προστεί της τρίωρης λιτανευτικής μεταφοράς της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής, της Προστάτιδος των απανταχού Μυκονίων, από την Ιερά Μονή προς την πόλη της Μυκόνου, όπου και θα ενθρονισθεί στον Ι. Ναό Παναχράντου, στον οποίο, κατά το πατροπαράδοτο και τρισαιώνιο έθος, θα παραμείνει προς ευλογία και αγιασμό των πιστών μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.


Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 21 Φεβρουαρίου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, Γηροκομείου, και στη συνέχεια θα προστεί της λιτανεύσεως των ιερών Εικόνων στον αύλιο χώρο του Ιδρύματος, μπροστά από τα δωμάτια των περιθαλπομένων στο Ίδρυμα γερόντων.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στη θέση «Καμάρα» της Άνω Σύρου, ο Σεβασμιώτατος επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του Πληρώματος της Εκκλησίας της Σύτου θα υποδεχθεί το ιερό Λείψανο του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, από την Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Άνδρου, το οποίο θα λιτανευθεί στον ιστορικό Ναό της Αγίας Τριάδος.


Στη συνέχεια, θα τελεσθεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός, με ομιλητή τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου, Πανοσιολ. Ἀρχιμ. Δωρόθεο Θέμελη.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 16 Φεβρουαρίου 2010


Εκτύπωση   Email