Δελτίο τύπου 09/02/2010


Την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε στη ΣΥΡΟ.


Το εσπέρας της ίδιας μέρας παρέστη στην εορταστική εκδήλωση, πού διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Ιερά Μητρόπολη προς τιμή των Εκπαιδευτικών της Σύρου όλων των Βαθμίδων, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, που την παρακολούθησαν πλήθος εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, ήταν ο κ. Αλέξανδρος Μαρκουΐζος, Φιλόλογος, Γραμματέας της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Διαχείριση της μαθησιακής διαδικασίας στήν πολυπολιτισμική τάξη», με βάση τη Χριστιανική διδασκαλία περί ανεκτικότητας, τις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις και τις πάντα επίκαιρες απόψεις περί αγωγής των Τριών Ιεραρχών.


Προ του πέρατος της Εκδηλώσεως, ο Σεβασμιώτατος τίμησε με το «Σταυρό της Οσίας Μεθοδίας» το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ερμουπόλεως, το Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο Ειδικής Αγωγής Α΄ Βαθμίδας Σύρου και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Σύρου, για τη σημαντική εκπαιδευτική προσφορά τους στη μόρφωση και την επαγγελματική κατάρτιση ενός ιδιαίτερα ευαίσθητου τμήματος της νεολαίας.


Το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, ιερούργησε στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου και τέλεσε μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων.


Την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ιερούργησε στον Ι.Ναό του Αγίου Βασιλείου, επί της οδού Μετσόβου, στην ΑΘΗΝΑ, για την καθιερωμἐνη ετήσια εορτή της «Αδελφότητος των Τηνίων εν Αθήναις» και ετέλεσε την σε Διάκονο χειροτονία εκπαιδευτικού.


Την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, θα πλεύσει στην ΚΕΑ και το πρωί θα επισκεφθεί τα Σχολεία του νησιού.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα τελέσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ι.Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.


Την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού (Δημοτικιάς), επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, Πολιούχου Κέας.


Τήν Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, θα επιστρέψει στη ΣΥΡΟ.


Το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου, θα πλεύσει στην ΠΑΡΟ, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.


Την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, θα συνιερουργήσει μετά τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου στον ιερό Ναό Παναγίας της Εκατονταπυλιανής και θά λάβει μέρος στη χειροτονία Πρεσβυτέρου.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 9 Φεβρουαρίου 2010


Εκτύπωση   Email