Δελτίο τύπου 26/01/2010


Το εσπέρας της ίδιας μέρας επανήλθε στην ΑΘΗΝΑ.


Την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, προήδρευσε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης», στην ΑΘΗΝΑ, που ασχολήθηκε με θέματα των κατά τόπους Περιφερειακῶν Εστιών.


Το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, εχοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον παρακείμενο της «Φοιτητικής Εστίας της Ι. Μητροπόλεως», επί της οδού Αχαρνών, στην ΑΘΗΝΑ, εορτάζοντα Ι. Ναό της Οσίας Ξένης, Μετόχιο της Ι.Μητροπόλεως. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τους φοιτητές και σπουδαστές, που φιλοξενούνται στην Εστία, συνομίλησε μαζί τους και τους διένειμε βιβλίο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου με ομιλίες του προς τους νέους.


Την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, το πρωί, ιερούργησε στον ως άνω Ιερό Ναό.


Στη συνέχεια, στην κεντρική αίθουσα της Φοιτητικής Εστίας ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα των Κυκλαδιτών της Αθήνας, παρουσία πολλών Κυκλαδιτών από όλα τα νησιά.


Το απόγευμα ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα του Συλλόγου «Οι Φίλοι των Κατακομβών Μήλου». Στήν εκδήλωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Παναγ. Ρήγας και εκπρόσωποι Κυκλαδικών Σωματείων, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Πρόεδρο τοῦ Συλλόγου κ. Αντώνιο Δρούγκα για την δραστηριότητά του.


Τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, το πρωί, επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, από το οποίο αποφοίτησε το 1965, γενόμενος με εγκαρδιότητα δεκτός από το Διευθυντή, τους δασκάλους και τους μαθητές, με τους οποίους συνομίλησε και προς τους οποίους διένειμε ευλογίες.


Οι μαθητές εξέφρασαν, με το δικό τους αγνό τρόπο, τα αισθήματά τους προς το Σεβασμιώτατο, προσφέροντάς του πολλές ωραιότατες ζωγραφιές, με τις οποίες εξέφρασαν το σεβασμό τους προς το πρόσωπό του, την υπερηφάνειά και τη συγκίνησή τους για το γεγονός ότι αποφοίτησε από το Σχολείο τους και τη χαρά τους για την επίσκεψή του σ’ αυτό.


Την Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, θα μεταβεί στην ΠΑΤΡΑ, προκειμένου να ευχηθεί στον άγοντα τα ονοματήριά του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο.


Την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, θα συμμετάσχει στις λειτουργικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του οσίου Εφραίμ και τη ονοματική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας κ. Εφραίμ, στις ΣΠΕΤΣΕΣ.


Την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, θα μεταβεί στην ιερά νήσο ΤΗΝΟ, προκειμένου να συμμετάσχει στις παντηνιακές εκδηλώσεις για την 187η επέτειο από της Ευρέσεως της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης, στις οποίες έχει κληθεί να παραστεί από τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.


Την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Ι. Μονής Κεχροβουνίου και θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της Προηγουμένης μοναχής Θεοκλήτης.


Το εσπέρας του Σαββάτου, 23 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Μυκόνου λαμπρή εκδήλωση ευλογίας της Αγιοβασιλειόπιττας για τους εκεί συνεργάτες της Ι. Μητροπόλεως, που διοργάνωσε με επιτυχία ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου, Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης, στην οποία παρέστησαν όλοι οι ιερεῖς της Μυκόνου, οι συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.


Την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως τελέσθηκε ιερό Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση δύο ετών από την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Ερμούπολη, 26 Ιανουαρίου 2010


Εκτύπωση   Email