10 Σεπτεμβρίου 2007 ΜΗΛΟΣ

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ετίμησε με τον Σταυρό της Οσίας Μεθοδίας<< την Αδελφότητα Μηλίων >>,<<την εν Αθήναις Ενωση Μηλίων>>, <<τον σύλλογο Απανταχου Μηλίων >>, <<τον Πανελλήνιο Σύλλογο οἱ Φίλοι των   Κατακομβών>> και τον Αντώνιο Δρούγκα συγγραφέα τέως Πρόεδρο του Συλλόγου   << Οι Φίλοι των Κατακομβών >>.  

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σημαντική προσφορά των Σωματείων και Συλλόγων οι οποίοι απετέλεσαν πάντοτε τον συνδετικό κρίκο των νησιωτών  που μετώκησαν στην Αθήνα στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και της ανέχειας με την γενέτειρα γή και ότι  συνεχίζουν να αποτελούν πνευματικούς πνεύμονες οι οποίοι με πρόσφορους τρόπους τροφοδοτούν τα μικρά νησιά με πολιτιστικό και πνευματικό υλικό.

Τον κύριο Αντώνιο Δρούγκα επήνεσε για το συγγραφικό και πνευματικό του έργο αλλά και για τις άοκνες και ανύστακτες προσπάθειές του να καταστήσει γνωστό το θέμα των Κατακομβών τα τελευταία χρόνια μέσω όλων των Μέσων Μαζικής επικοινωνίας προς κάθε αρμόδιο.

Την επομένη, Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου συνιερούργησε στο  Μητροπολιτικό Ναό Απολλωνίας με τον Σίφνιο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο , επί τη ευκαιρία τελέσεως ιερού Μνημοσύνου οικογενούς του. Εν συνεχεία και πριν αναχωρήσει για την Ερμούπολη επεσκέφθη την Ιερά Μονή την επιλεγομένη << Παναγίας του Βουνού >> και ενημερώθηκε για τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί με τις ευγενικές χορηγίες των φιλευσεβών και φιλογενών Σιφνίων κυριών Καλλιόπης και Μαργαρίτας Θεολόγου, από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Νικόλαο Μαυρογιάννη.

Το Σάββατο και την Κυριακή 2 και 3 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος  μετέβη στην Μήλο όπου και ετέλεσε την εορτή των Αγίων Πάντων  ημέρα κατά την οποία εορτάζεται στην Μήλο η μνήμη  των ενταφιασθέντων στις Ιερές Κατακόμβες.


Εκτύπωση   Email