ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΟΝ Ι.Ν.ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, των Ψαριανών, στην Ερμούπολη συνιερούργησαν σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος και ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , ο οποίος προέβη στη σε Διάκονο χειροτονία Καθηγητού και Διδασκάλου Μουσικής, με σπουδές στο Μόναχο και την Αυστρία, κάτοχο Διπλώματος Βυζαντινής και Κλασσικής Μουσικής και πιάνου, ειδικευμένου στη διδασκαλία μουσικής σε παιδιά με ειδικές ανάγκες  και τυφλούς.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' απευθύνοντας πατρικές παραινέσεις και συμβουλές προς τον νεόφυτο Κληρικό, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

"Επειδή οι Διάκονοι συμμετέχουν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας ως οι Άγγελοι, μελωδούντες, άδοντες, υμνούντες και δοξολογούντες τον Κύριο, έτσι και η δική σου ζωή και βιωτή να είναι  μία συνεχής αγγελική διακονία στο επίγειο Θυσιαστήριο του Θεού."  

Ευχαρίστησε, επίσης, και συνεχάρη τους Εφημερίους του Ναού, Αρχιμ. Αλέξανδρο Τσιουχάρη και Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Κοντό, τον οποίο χειροθέτησε Πνευματικό, για την πολυετή ευδόκιμη και εν αλλήλοις αγάπη διακονία τους στον ιστορικό αυτό Ναό.

Τέλος, αφού ευχαρίστησε και πάλι το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο για την παρουσία του στην Ερμούπολη, χειροθέτησε Αναγνώστη νέο, διακρινόμενο για την αγάπη του στην Εκκλησία και το ιερό Αναλόγιο.

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα τελέσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Παταπίου, στην Άνω Μερά Μυκόνου. 


Εκτύπωση   Email