Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε η ιερά μνήμη της Αγίας Βαρβάρας στην περιοχή Σμόβολο της ιεράς νήσου Τήνου.

Αφ’ εσπέρας ετελέσθη Μέγας Πολυιερατικός Εσπερινός στον κατάμεστο ομώνυμο  Ιερό Ναό.

Πρό του πέρατος της ιεράς ακολουθίας, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Σέττας  ομίλησε διδακτικότατα αναφερόμενος στον βίο της Αγίας Βαρβάρας  και το παράδειγμά της στη σημερινή εποχή και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β΄.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός Ακολούθως, ευχαρίστησε τον Εφημέριο Πρωτοπρ. Ιάκωβο Φώσκολο και όλα τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής  του χωρίου Δύο Χωριά όπου και ετέλεσαν και την Πανήγυρη αλλά και την μόνιμη Επιτροπή, τους Εφημερίους και όλους τους κατοίκους των Ενοριών Δύο Χωρίων, Αρνάδου, Τριαντάρου και Μπερδεμιάρου για την άρτια προετοιμασία της πανηγύρεως.

Πλήθος ευλαβών χριστιανών συμπροσευχήθηκαν εις τας ιεράς Ακολουθίας, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Τήνου, ο Έπαρχος Τήνου, ο Γενικός Γραμματέας του Π.Ι.Ι.Ε.Τ, ο Προέδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την κυριώνυμο ημέρα ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προ του πέρατος της οποίας ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιάκωβος Σέττας εκήρυξε τον Θείον Λόγον.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη παραδοσιακή τράπεζα όπως και αφ' εσπέρας.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού


Εκτύπωση   Email